Skip to Content

Tisdagssegling 25 maj 2010 INSTÄLLD

Den förra tisdagsseglingen 25 maj 2010 blev inställd pga hård vind.

Bifogad filDatumStorlek
[file] Svar tisdag 25_5.doc27/05/10 11:51 pm27 kB

Hård vind??

kl 17.10 och enligt hemsidan blåser det 8m/s från NW.
Rapporten säger avtagande vilket verkar stämma.
Hur tänkte ni då när ni väljer att ställa in???

Svar på frågan om hur vi

Svar på frågan om hur vi tänkte när vi ställde in i tisdags, 25/5:

Vi kollar utsikterna på e m, flera gånger, på div sajter. Prognosen i tisdags var att det skulle blåsa på e.m., men avta på kvällen. Kl 16 var det 13 m/s på 2.4:ornas vindmätare och det hade ökat sedan kl 13. PeO var nere vid LSS kl 16.40 och såg att det var ordentlig sjö utanför LSS. Det skulle bli svårt att ens lägga till vid angöringsbryggan med vår startbåt för att ta ombord flaggstänger, stativ, bantavla, m m, som förhållandena var då. Vinden var WNW 12,4 m/s, med byar på 20 m/s. (Tyvärr visar LSS vindmätare på hemsidan alltför låga värden för närvarande.)

Vid möte med kölbåtsseglarrepresentanter för ett par år sedan fick vi synpunkten att om det var hård vind skulle vi helst avgöra ev inställelse så tidigt att man inte behövde börja segla från t ex Fiskebäck, eller att börja sjösätta H-båtar el Expresser. Vi har därför sagt att om det är så hård vind att det är tveksamt att man kan segla kl 18.30 ska vi helst bestämma oss runt kl 17.

Kl 16.55 bestämde vi oss för att annullera seglingen, och genast lades informationen ut på hemsidan och skickades som grupp-SMS till alla som anmält sitt mobilnummer när de anmält sig. (Det sista för första gången i historien!)

Själv noterade jag besviket att framåt 21-tiden blåste det ju inget….
Men kolla i vinddiagrammet nedan, det kommer från vindmätaren som sitter på GKSS starttribun. Fram till 18.30 var det faktiskt hård vind, sedan avtog den snabbt. Dålig tajming skulle man kunna säga.

vind-100525

/Göran Ejdeling och LSS kappseglingskommitté.