Hoppa till sidans innehåll

Uttagningar till lagsegling


Här presenteras klubbens rutiner vid uttagning till lagsegling optimist, lagsegling Volvo Ocean Race, och laget som seglar Junior Cup.

Lagsegling optimist: Lagsegling med egna optimister på DM och SM. Lagen tas ut av tränarna. Tränarna har till sin uppgift att ta fram det mest konkurrenskraftiga laget. Därefter sätter tränarna ihop lag efter egna prioriteringar. Lagen skall bestå av 4 seglare. Notera att tränarna väljer seglare så att de får de lag som de önskar. Det innebära att individuella tävlingsresultat inte utgör bas för uttagning. Ett framgångsrikt lag består oftast av seglare med komplimenterade egenskaper; seglare som är snabba, seglare som kan manövrera bort motståndare och en seglare som kan leda laget.

Volvo Ocean Race: Lagsegling med lånade optimister. Laget tas ut av huvudtränare i samråd med träningsansvarig och klubbens ordförande. Laget tas ut baserat på riksrankingen i optimist. Laget skall bestå av två tjejer och två killar.

Junior Cup: Fleet race på "Sprintformat" som seglas med lånade C55 av en besättning på 3 personer. Laget sammansätts för att laget skall kunna hantera båten i olika vindar och i de tighta situationer som kan uppstå vid matchracing (utifrån vikt, kunskap och erfarenhet). Laget tas ut av huvudtränare i samråd med träningsansvarig och klubbens ordförande. Aktiva Röda Optimist och Röda RS Feva seglare prioriteras och äldre seglare har förtur framför yngre. Seglarna skall träna segling aktivt i klubben. LSS tränare/ledare som kappseglar aktivt hänvisas i första hand till den klubb de tävlar för/tränar med.

Uppdaterad: 17 JAN 2019 10:02 Skribent: Johan Davidsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo