Nyheter

Säsongsavslutning

  • 1 nov 2022

image: Säsongsavslutning

Glad höst kära seglarvänner!

Vi är nu inne i vintertiden men fortfarande seglas det på LDSS. Helgträningar pågår fram till om med vecka 45. Därefter tar fysträningen för träningsgrupperna över.

Under sensommaren och hösten har klubben skördat fina framgångar på flera regattor; pallplaceringar på Billdalspokalen, Lag-DM, Lag-SM, Isbjörnen bl.a. Det är så väldigt roligt att följa våra barns växande - hur förståelsen för båten, reglerna, vinden och sig själv ökar. Hur samhörigheten i grupperna utvecklas – först inom klubben och att det sen skapas nätverk till andra klubbar. Det är värt att kämpa för!

Vi fick en hel del gjort på fixardagen – härlig insats av alla er som kom! Vi var nog kring 20 st, vuxna och barn som rensade/städade inomhus, satte in optimisterna för vinterförvaring, skrapade havstulpaner från RIB mm. Bra stämning och god fika fick vi. Kvar är att köra ribbar till vinterförvaring. Båt-gruppen samordnar det.

Valberedningen har dragit i gång sina sonderingar. Till årsmötet som hålls i mars är det ett antal poster som behöver tillsättas. Flera styrelsemedlemmar som suttit en längre tid ställer sina platser till förfogande. Samtidigt vill vi öka antalet styrelsemedlemmar för att bättre kunna täcka de ansvarsområden som verksamheten består av. Vill ni bidra i styrelsearbetet är ni välkomna att anmäla ert intresse till valberedningen. Kontakta Elin, sammankallande i valberedningen.

LDSS kommer vara del i att arrangera nästa års rikskval 1. Regattan kommer att gå i Kullavik 29/4 - 1/5. Det är ett samarrangemang där större delen av Göteborgsklubbar är delaktiga. LDSS har som uppgift att köra bojbåtar. Här kommer det alltså behövas några som ställer upp med att sitta i rib.

Jag vill passa på att bifoga klubbens värdegrunder. Det är utifrån dom vi driver vår verksamhet och det är ledord som ska genomsyra vår verksamhet – från första dagen i seglarskolan till sista SM-guldet.

Ha en bra vinter så ses vi på vattnet nästa år!

Styrelsen via Pär Luttropp.