Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter G LDSS i Allsvenskan

Allsvenskan avgjord

31 AUG 2015 22:01
Det var mycket segling i helgen! Samtidigt med Americas Cup avgjordes Allsvenskan på Grötö. Vårt lag seglade mycket bra sista dagen och med två spikar var det helt klart att LDSS är med i Allsvenskan nästa år med.
  • Skapad: 31 AUG 2015 22:01

Under 2015 har nu tre deltävlingar avgjorts och KSSS blev den första allsvenska seriens vinnare. Tvåa blev Ekolns SK, Uppsala. De får åka till Champions League på Sardinien. Se hela tabellen här samt länkar till varje tävling och tracking på varje race.

Vårt team har kämpat väl och med en 14e placering i sluttabellen är vi klara för nästa års Allsvenskan i segling. Klubbarna som placerade sig på plats 16-18 får kvala. 

Sista deltävlingen seglades innanför Grötö med Hjuviks BK och nybildade Cape Crow Yacht Club som arrangörer.

LDSS laget bestod av:

Jonas Länje vid rodret, Joakim Fors, Elisbeth Länje och Peter Berg. 

På söndag morgon tog de sin andra spik denna helg och även den sista seglingen blev en vinst med 6 poäng som gjorde att vi klättrade upp förbi bl a KKKK.

En härlig avslutning!!

Nedan en bild i en tajt situation från dag 3. Det finns många sådana!! Se fler foton på Facebook "Allsvenskan i segling". 

 

Nu gör vi en utvärdering av säsongen och lämnar våra tankar till seglarförbundet och de klubbar som är med. 

Har du några frågor eller synpunkter som vi bör ha med oss, kontakta gärna Kicki eller Tom (se under styrelsen) eller någon annan i laget.

Vill du vara med nästa år och segla, coacha, fixa träningsbåtar, få in sponsorer, lagleda, supporta eller kanske vara funktionär? Vi hoppas en av de fyra deltävlingarna blir i Långedrag förstås och har redan anmält vårt intresse.

Det har varit en fantastiskt roligt sätt att kappsegla och många är riktigt nöjda med seriens upplägg (se dagens GP där Stefan Rahm uttalar sig) och jag tillåter mig att citera Jocke Fors som varit en drivande eldsjäl i vårt lag och som skrev i ett mejl idag:

"Det finns många höjdpunkter, tex målgången på sista seglingen i Malmö där vi tog två båtar (GKSS den ena/KH komm) med 30 cm marginal eller känslan att avsluta på topp som vi gjorde på Grötö. Det har varit kul och lärorikt att segla med er allihop och jag vill gärna göra det mera". 

"Något som också var tydligt var att de som kom i toppen har tränat betydligt mer än de i botten, konstigt eller hur? Så vi borde försöka hitta något bra sätt att träna på". 

 

Tack alla som seglat och hejat! LDSS är verkligen med på kartan i seglings-Sverige, både genom våra duktiga jolleseglare, kölbåtsseglare och nu med våra 11 licensierade Allsvenska seglare. Nästa år blir det fullt lag, dvs 15 st (om inte reglerna justeras) och då får vi segla 4 deltävlingar.

 

Allsvenskan Grötö LDSS babord

Jonas, Jocke, Elisabeth, och Peter kommer upp för rundning för babord (hur gick det??)

Resten av laget:

Tom Josephson

Kristina Höije Pettersson

Urban Hedström

Olof Johnsson

Joop Somhurst

Kristina Hedström

Hans-Åke Book (som tränade med oss i våras, men inte var med och tävlade)

Skribent: Kristina Hedström

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo