Hoppa till sidans innehåll

Ett starkt JSM av LSS

28 JUN 2012 22:27
Då var sista racet och kört och alla båtar pakkad och utrustning stuvad. Den sista dagen blev en riktig sommardag med sol och svaga och lite snurriga vindar. Och vi kan dra slutsatsen att detta varit ett riktigt lyckad JSM för LSS.
  • Skapad: 28 JUN 2012 22:27

Om vi startar på optimistbanan så var kanske den största prestationen att Alice Moss också kvalade till JNom i Estland. Gott kämpat och väl förtjänt! Men det var mer att glädjas över. Hedvig Hedström, Julia Dahlberg, Klara Utterström och Agnes Mark har alla hållit ett jämnt högt nivå med flera goda placeringar i enkeltrace. Elvira Karlsson och Beata Seldén kämpade också mycket bra på i den tidvis hårda vinden, och höjde sig mycket på dessa dagar.

 

IMG_2064-1

 

På killarnas optimistbana blev det också myckat att glädjas över. I den lätta vinden lyckades Olle Lindbom att komma 2a på sista racet, och slutade till sist 10a sammanlagt. De lätta vindarna gynnade inte de lite tyngre seglarna Jakob Haga och William Karlsson, och de slutade på en hhv 11a och 28a, också det resultat som de skall vara mycket nöjda med. I silverfinalen slutade Theo Björk på en stark 16de plats. Två seglare som avslutade med ett jättebra sista race var Felix Seldén (14de i sista racet) och Calle Lindbom (5a i sista racet)!! Båda blir nog starka seglare i åren som kommer. På Optimist XSmall hade Victor Björk några riktigt goda race också med en respektabel 6a i första racet!

 

IMG_2068-1

 

På Feva-banan var det otroligt spännande och jämnt intil sista racet, och efter sista racet var det bara ett poeng som skillde de tre första platserna!! LSS tog både silver (Johanna Frisk och Sofia Lewerin) och brons (Frida Winzell och Sofia Lundgren). Mycket bra insats!! Hårdt kämpade också Gustav Theander, Alexander Lundh, Malin Stening och Alice Wahlgren. LSS håller platsen som den största Feva-klubben.

Det har varit fantastiskt att vara med som åskådare till dessa prestationer under JSM. Kanske mest imponerande är att se den bredd som LSS nu har klarat att få fram, med en bra tillgång på nya lovande seglare. Det ser lovande ut inför åren som kommer. Nästa år blir det JSM på våra hemmavatten, och vi kan nästan inte vänta ...

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo