Hoppa till sidans innehåll

Grym segling under JNoM i Estland

30 JUL 2012 07:48
Då var JNoM 2012 ferdigseglat, och alla våra tre seglare seglade grymt bra med flera spikar och alla med sammanlagd-placeringar i topp-10.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:53

Olle Lindbom kom 3a totalt efter att ha legat i medaljkampen hela tiden. På söndagens två race blev han 9 och 3 och blev då passerat av Kasper Nordenram samanlagd. Olle har värkligen placerat LDSS på kartan genom medalj både i lagseglingen och individuellt.

Jakob Haga behöll sin starka 6e plats efter att ha kommit 3 och 7 i de två sista racen. Detta är också en mycket stark prestation av en våra "tyngre" seglare i de letta vindarna som rådde i Estland. Jakob är nu motiverad för att fortsätta en sesong till i Optimisten.

Alice Moss presterade fantastisk bra under hela regattan, och speciellt sista dagen visade hon starka prestationer. Första racet ledde hon fram til strax före mål och slutade 4a. I andra racet blev hon blackflaggad, men ledde då vid kryssmärket då hon togs ur banan. I tredje racet (tjejerna körde tre race i dag) så tog Alice lika så gott en spik.

JNoM har varit et fantastisk bra arrangement både för seglare och medföljande familjer. Stämningen och gemenskapen i den svenska truppen har varit mycket bra. Gamla vänskap har förstärkts och många nya har påbörjats. Till nästa år får vi hoppas på fler LDSS-are med. Detta är värkligen värt att kämpa för!

Resultat från optimistseglingarna för killar och tjejer

Mer bilder och berättelser från JNoM-bloggen

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo