Hoppa till sidans innehåll

Infobrev LDSS Maj 2018

09 APR 2018 13:39
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:53

Hej,

Äntligen är allt som det ska på LDSS. Seglingsverksamheten ifull gång alla dagar i veckan. Flertalet kvällar är det dessutom flera grupper som tränar samtidigt. Först vill vi tacka våra fantastiska ungdomar som bidrar med träning, sprida nyheter, se till att köket fungerar och mycket mycket mer. Det är en stor förmån och vi är så glada att ha er som förebilder för våra yngre seglare.

I mitten av april hade vi en kick-off för seglingssäsongen som blev kanonlyckad. Tänk er en riktigt solig och stilla kväll med drygt 60 seglare, tränare och föräldrar som samlas för att tillsammans diskutera LDSS värderingar med Ingvar Bengtson, träffas och planera säsongens träning och kappsegling. Vi delade ut LSS första Calle i Jolly-priset till den seglare som visat på extra fint kamratskap och bidragit till att stärka vår klubbgemenskap. När Victor Björk gick fram för att ta emot ett av de priser som skänkts av Carl-Erik Karlsson (som seglade i båten Jolly på LSS för 70 år sedan) rungade klubbhuset av applåder.

Förra helgen hade vi vårfixardag och en stort gäng både föräldrar och seglare var på plats och vände ut och in på klubbhuset. Vi städade alla rummen, fixade flaggstången, lagade bryggan, målade staket, ett gäng såg till att klubbbåtarna är i toppskick,  fyllde ett gallersläp till tippen och målade om i rummet på ovan-våningen. Vilken skillnad det blev! Tack alla.

20 april hade vi säsongens första torsdagssegling och det är extra roligt att att våra Feva seglare också är med. En kväll med lättvind och dimma avslutades med invigning av nya grillen som vi fick i bidrag av Utterströms. Tack! Det finns gott om plats i följebåtar för föräldrar som vill vara med och titta ute på havet. Ta med flytväst.

Det är full planering igång inför våra två regattor i Juni och det behövs många engagerade, all hjälp behövs från bakverk, parkeringsvakter till säkerhetsbåtar och domare. Boka in och räkna med att bli involverad J.

Övrigt; vi håller på att dra in fiber, ser över sponsringsläget (all hjälp uppskattas), återinför fadderverksamhet mellan våra seglarfamiljer, vi tar tacksamt emot utlottningspriser från era företag, jobbar med att förstå hur GDPR påverkar vår verksamhet och sist men inte minst planerar kommunikatiomsgruppen att förnya vår Webbsida.

Datum

Aktivitet - Jollesegling (optimist & feva)

3 Juni Vårregatta för Jollar
6 Juni Långedragsdagen
9-10 Juni Regionskval I - Optimist
25 Augusti Höstregatta för Jollar (ingår i Liros JolleCup)
   

 

Datum

Aktivitet - Kölbåtar

15 Maj

Tisdagssegling Vårserie startar - Kölbåtar

2 Juni

Vårregatta för kölbåtar och Trubaduren SRS

2 Sept

DM och höstregatta för kölbåtar

8 Sept

Höstknalten SRS

LSS strävar efter att vara en klubb där alla seglare, tränare, föräldrar och medlemmar känner passion. Vi vill ha en trivsam, trygg och utvecklande miljö med glä

//LDSS Styrelse genom Boel Zeeberg, Ordförande

Skribent: Boel Zeeberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo