Hoppa till sidans innehåll

Infobrev LDSS juni 2018

07 JUN 2018 10:10
  • Uppdaterad: 07 JUN 2018 22:24

Hej,

Vilken vår och segelsäsong vi har! Det underbara vädret har varit med oss och jag hoppas att alla våra seglare fått en fantastisk start på året. Följ gärna LDSS på instagram #älskaldss där tränarna regelbundet delar med sig av härliga bilder från träningen, torsdagsseglingar, tävlingar och annat som händer.

LDSS strävar efter att vara en klubb där alla seglare, tränare, föräldrar och medlemmar känner passion. Vi vill vara i en trivsam, trygg och utvecklande miljö med glädje och kul. Tillsammans med Ingvar Bengtson på ”Team & Ledar- utveckling” fortsätter vi att fokusera på att bygga en tydligare kultur och LDSS-anda. Nästa steg innebär att styrelsen och Ingvar bjuder in alla tränare, instruktörer och lagledare för att vidare utveckla våra beteenden och värderingar. Det skall bli jättespännande.  

LDSS arbetsgrupper har börjat ta bra form, det är ett härligt engagemang med många nya aktiva föräldrar. Det finns en översikt över grupper-roller-personer uppsatt i klubbhuset. Alla är varmt välkomna att vara med på ett eller två hörn. Det är vårt gemensamma engagemang som gör skillnad.

Det är full planering inför vårregattor, trubaduren och regionskval I. Det är mycket som skall fungera och vi ser gärna att så många som möjligt kan vara med nere på klubben och göra dessa kappseglingar riktigt lyckade.

Två lag från LDSS, sex av våra optimist-och fevaseglare, kommer få uppleva en riktigt rolig helg i mitten av juni; matchracingsegling med båtmodellen C55 på den årliga JrCup i Marstrand. LSS får även skicka ett lag till Volvo Ocean Race Academy. Det kommer att bjudas på med ombordstigning på VOR-båt, lagsegling i VOR-hamnen, grill, prisutdelning och mycket skoj. I helgen har årets rikskvalsserie för Optimister avslutats och många av våra seglare har kämpat otroligt bra i svåra seglingsförhållanden, både i Oxelösund och Lomma. Vi har flera som kommer att representera oss både på NM & EM.

Vår arbetsgrupp ”kommunikation och sociala aktiviteter” är i full gång att skapa nyare, enklare, tydligare och snyggare hemsida. Missa inte att hålla er uppdaterade.

Inom kort skall vi förstärka/byta pålar i bryggan samt bygga ett mindre bryggdäck i anslutning till slipen för att förbättra säkerhet/enkelhet vid sjö- och landsättning för optimister samtidigt som Feva-seglarna får en bra tilläggsplats, och ribbarna/tränarna får även en kompletterande tilläggsplats, inte minst viktigt för seglarskoleverksamheten.

Datum

Aktivitet - Jollesegling (optimist & feva)

3 Juni Vårregatta för Jollar
6 Juni Långedragsdagen
9-10 Juni Regionskval I - Optimist
25 Augusti Höstregatta för Jollar (ingår i Liros JolleCup)
   

 

Datum

Aktivitet - Kölbåtar

2 Juni Vårregatta för kölbåtar och Trubaduren SRS
2 Sept

DM och höstregatta för kölbåtar

8 Sept Höstknalten SRS
   

//LDSS Styrelse genom Boel Zeeberg, Ordförande               

Skribent: Boel Zeeberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo