Hoppa till sidans innehåll

Infobrev LSS April 2018

09 APR 2018 13:39
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:53

Hej,

Årets seglingssäsong börjar äntligen ta fart efter lång väntan då kyla och isflak härjat i vattnet utanför LSS. För en månad sedan hade vi årsmöte där ny styrelse valdes med ny struktur som skall främja ökat engangemang och delaktighet i våra arbetsgrupper. Efter första styrelsemötet håller arbetsgrupperna på att formas och vi är mycket glada för alla som vill vara med och engagera sig på något vis. Grupperna är indelade i Anläggningen / Träning & Seglarskola / Ekonomi / Sekreterare / Kappsegling / Kommunikation & Sociala aktiviteter / Strategi & Utveckling.

Jag vill passa på att att kort presentera mig själv, nytillträdd ordförande LSS. Jag heter Boel Zeeberg, 45 år och gift med David och bor i Kungsten. Vi har 2 tjejer, Tea som seglar Optimist i LSS och Tilde som nyligen börjat segla Laser på GKSS. Hela familjen har varit engagerad i LSS sedan 5 år tillbaka.

LSS strävar efter att vara en klubb där alla seglare, tränare, föräldrar och medlemmar känner passion. Vi vill ha en trivsam, trygg och utvecklande miljö med glädje och kul. Framåt kommer vi jobba mycket för ett ökat engangemang och stark LSS-anda.

Vi har redan börjat få in riktigt många anmälningar till sommarens seglarskola, och sprid gärna info om seglarskolan till vänner och bekanta som är intresserade.

Vi har många roliga och spännande aktiviteter, kurser, träningar och tävlingar framför oss som passar alla seglare. Närmast efter påsk kommer vi att köra igång med en kickoff/säsongsstart den 12:e april där vi hoppas att ni alla kommer. Vi får lära av Ingvar Bengtsson som ger oss en förståelse för känslans drivkraft att hur man skapar engangemang och bygger vinnande team. Efter detta ger våra fantastiska tränare och entusiastiska lagledare en överblick över seglingssäsongen med läger, träningar och tävlingar.       

Boka in i kalendern:

Datum

Aktivitet - Jollesegling (optimist & feva)

12 April

Säsongskick-off för alla seglare, tränare och föräldrar

19 April

Torsdagssegling Vårserie startar - Optimist & Feva

22 April

Vårfixardag – vi hoppas så många som möjlighet kan undvara en stund, komma ner till LSS, fixa och ordna för att ge seglarna en så fin och bra miljö som möjligt att hänga i.

3 Juni

LDSS Vårregatta för Jollar – ingår i LIROS Cup och vi hoppas se seglare från många klubbar komma.

6 Juni

Långedragsdagen – mycket folk i Långedrag och GKSS-hamnen med Klassiska regattan, prova-på-segling, visning av polisbåt, brandbåt, mm. Våra ungdomar passar på att bjuda på prova-på-segling i LSS-hamnen. Vi hoppas på fint väder och nyfikna barn.

9-10 Juni

Regionskval I - Optimist

25  Augusti

Höstregatta Jollar

 

Datum

Aktivitet - Kölbåtar

15 Maj

Tisdagssegling Vårserie startar - Kölbåtar

2 Juni

LSS Vårregatta för kölbåtar och Trubaduren SRS

2 Sept

DM och höstregatta för kölbåtar

8 Sept

Höstens SRS Segling

 

// LSS Styrelse genom Boel Zeeberg, Ordförande

Skribent: Boel Zeeberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo