Hoppa till sidans innehåll

LDSS Nyhetsbrev augusti

13 AUG 2019 13:50
  • Uppdaterad: 18 SEP 2019 15:42

Länk till tidigare nyhetsbrev

Hej,

Denna veckan har vi startat upp höstens seglarskola och träning. Det lutar mot att klubben har 120 aktiva jolleseglare denna terminen, vilket kan jämföras med 105 under vårterminen och 96 under året innan. Klubben har en bra tillväxt över alla grupperna. Dessutom har vi haft 100 seglare på sommarseglarskolan. Under desssa veckor har några av våra medlemmar haft kanske världens bästa sommarjobb!

Så här ser veckans träningspass ut. Vi försöker fördela grupperna så seglarna får träffa seglare från andra grupper någon gång i veckan.

Måndag

Optimist Nybörjare + Grön + Blå

Fredag

Feva & Optimist Grön

Tisdag

Feva & Optimist Röd

Lördag

-

Onsdag

Optimist Fortsättningkurs + Röd + Blå

Söndag

Optimist Nybörjarkurs + Fortsättningkurs

Torsdag

Piratskola & Torsdagssegling med grill för alla

 

 

Vi jobbar för att LDSS skall bli en klubb för många seglare. Vi vill att seglare, tränare och föräldrar skall känna sig välkomna, känna sig trygga, ha riktigt kul ihop samt utvecklas som seglare. Samtidigt önskar vi ge kvalitativ träning till de seglare som satsar fullt ut. Att vi lyckas både med bredden och toppen visar sig tydligt både genom en stark tillväxt samtidigt som våra seglare visat på enorma prestationer under sommaren. Jonatan gick till VM, Julia till EM, och 8 seglare till NM. Tea blev Nordisk Mästare på NM; Agnes tog brons. Tea och Agnes var med och tog guld på lagseglingen samtidigt som Max var med och tog silver. Strax efter detta var det JSM och både Julia och Jonatan blev svenska mästare. Disa och Vilma plockade hem brons i Feva. Våra tränare Lucas och Klara (GKSS) tog guld, båda två i LaserRadial. Vår träningsansvariga Stefan tog SM-silver i Laser Master. Även kölbåtsseglaren har visat framfötterna; vi tog guld, silver och brons under Smaragd SM, SM-brons i IF-båt och SM-brons i Nordisk Folkbåt. Dessutom vann vi ”bästa klubben priset” på Lilla Tjörn Runt.

 

Grattis och härligt seglat alla, och självklart tack till våra tränare som lyckas få seglarna att älska det här med segling i alla väder och vindar! Dagar som JSM eller förra helgen i Björlanda.... ösregn och vindar med 20 m/s i byarna, och ändå ut i båten, frivilligt och med ett leende på läpparna.    

Viktiga datum:

Tjejläger på LDSS optimist – 14-15 September

Cykelfest för föräldrar – lördagen 19/10

Höstens fixardag – 20/10 13-17 - alla familjer representerade. Maila mig innan om ni inte kan komma.

 

// LDSS Styrelse genom Boel Zeeberg, Ordförande

Skribent: Boel Zeeberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo