Hoppa till sidans innehåll

LDSS i Allsvenskan

16 AUG 2015 11:48
Just nu helgen 14-16 augusti pågår deltävling två i Allsvenskan, denna gång i Malmö. Läs gärna lite om lördagens segling här och håll tummarna för vårt LDSS-gäng som består av Tom, Kristina, Jocke, Urban och Kicki!
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:53

Andra dagen av deltävling två i Allsvenskan Segling gavseglarna lite stabilare vindar än gårdagen. Det är väldigt jämnt mellan topplagen och spänningen stiger inför den sista och avgörande dagen idag i Malmö.    

Kappseglingarna startade på utsatt tid, kl. 9.00, på lördagen och under dagen har sju hela omgångar kunnat genomföras, vilket innebär 18 race totalt. Värmdö Jolleseglare hade hittat toppformen och har vunnit fem av de sju seglingar de har varit med i.

Vindarna kom och gick ifrån ost och ökade sakta under dagen, på morgonen var det lite lugnare, ca fyra m/s men i slutet på eftermiddagen blev det mer fart och action på båtarna, när molnen drog in över Malmö och banområdet.

Det ledande laget efter fredagens tre omgångar, Ekolns Segelklubb, hade en lite sämre dag och därmed halkar ner till en tredje plats i tabellen. Kungliga Svenska Segelsällskapet, som vann den första deltävlingen i Saltsjöbaden i maj, avancerade under dagen och jagar nu topptrion tillsammans med Stockholms 606-Klubb. Även hemmalaget hade en bra dag och ligger nu tvåa totalt då de har vunnit tre av sina race idag och varit tvåa i tre race.

Vårt gäng från LDSS, som låg trea under fredagen med hårda och byiga vindar tappade och ligger inför söndagen sammalagt nia, även om de avslutade dagen med en vinst.Vi håller alla tummar vi har inför dagens seglingar och hoppas på att det blir den starkare prognosens vindar på mellan 5-8 m/s idag!

Lycka till önskar vi er!

 

För alla som vill följ gärna Allsvenskan på vår LDSS FB sida, alterntivt http://allsvenskan2015.sapsailing.com/gwt/Home.html#/event/:eventId=7c16a58a-a7b8-48d2-a3a7-1cc97fddd9c6

 

Skribent: Charlotta Utterström

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo