Hoppa till sidans innehåll

LDSS nyhetsbrev oktober - 2018

28 SEP 2018 10:05
  • Uppdaterad: 30 OKT 2018 09:03

Länk till alla nyhetsbrev

Hej,

Nu är det mörkret som börjar störa våra tappra seglare, men de ger inte upp utan fortsätter träna och njuter av seglingen i höststormarna. Och för de seglare som föredrar mycket vind så passar det ju bra.

Jag vill börja med att uppmana er alla som har aktiva seglare att delta på höstfixardagen - vi ser till att fixa iordning vår anläggning så den är både trivsam och säker för våra seglare. Kan ni inte hela passet så kom gärna ner någon timma, det hjälper mycket. Samling kl. 10.00 på LDSS lördagen den 10:e november. Vi kör till ca 14. Om ni inte kan komma så meddela mig innan så får ni ta en annan tid senare med uppgifter.

Trevligt nog så är klubbhuset mycket uppbokat, både genom växande antal aktiva seglare men jag märker även att många föreningar och verksamheter i allt större utsträckning gärna hyr lokalen. Detta ställer högre krav på att vi alla hela tiden hjälps åt att hålla ordning och lämnar lokalen och tomten snygg. Vi får hjälpas åt att ta ett litet tag om det behövs; sopa golvet, tömma diskmaskinen eller något annat ni ser som behöver fixas. Om alla bidrar med det något litet blir det hela så bra! Är ni on-shore eller på plats under träning så ta gärna en tur runt och se över om det är något ni kan hjälpa till med. 

Tack alla ni som var med och förgyllde höstens cykelfest, vi var uppmanade att väsnas, plinga högt och dekorera våra cyklar. Och medan vi åt gott hemma hos varandra i nya härliga gäng för varje rätt, så dansade barnen i klubbhuset. Och efter kl 22 fick de vuxna ta över lokalen dansa järnet.

De nya klubbkläderna har redan börjat användas och det kommer fler varianter efterhand. Det finns jättesnygga mössor och BIB till alla att köpa i klubbhuset. Se bilden nedan med LDSS gänget snyggt uppklädda inför lag-SM.

Höstlovet bjuder återigen på högt tyck i klubbhuset; först har vi Fevaläger 27-29 oktober och sen avslutas veckan med riksläger för Optimister 1-4 november. Det är redan ca 70 Optimistseglare anmälda från hela landet. Planering med tränare, mat och sovplatser är i full gång. Hoppas ni kan vara med så många som möjligt.

Det börjar bli lite tunnare med tävlingar i kalendern framåt, men jag vill rekommendera den roliga luciaseglingen i Gottskär för jollar den 1:a december. Bilden ovan visar Jonatan förra året med pyntad båt fylld med paket. Fysträning börjar på onsdag vecka 45 och det kommer även mer information om det årliga pepparkaksbaket och annat trevligt som händer under vintern.

 

// LDSS Styrelse genom Boel Zeeberg, Ordförande

 

Skribent: Boel Zeeberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo