Hoppa till sidans innehåll

LDSS nyhetsbrev september - 2018

28 SEP 2018 10:05
  • Skapad: 28 SEP 2018 10:05

Hej,

Det känns att hösten börjar komma och i helgen fick verkligen vår nya brygga visa vad den går för. Vi klarade stormen ganska bra, men både delar av fevabryggan och den lilla grå fick lite mer vind än de förtjänade – se bilden nedan. Våra seglare och tränare fick också tufft väder på helgens tävlingar både i Rådasjön och i Gottskär. Men vi säger väl som vi gjorde förr;  på LDSS gröna tröjor trycktes det 2011 med gul text – ”JAG ÄR BLÖT, JAG ÄR KALL, JAG ÄR HUNGRIG, JAG ÄR TRÖTT OCH IMORGON SEGLAR JAG IGEN”. Se nedan Julia & Tea med tröjorna, JSM Båstad 2015.

 

Missa inte att boka in följande två aktiviteter: 

LDSS cykelfest den 20:e oktober

 

LDSS fixardag den 10:e november

För två veckor sedan samlade vi alla tränare, lagledare och styrelsen för att jobba vidare med vårt mål att skapa en passion för LDSS med härlig laganda, stort engagemang och en klubb i vilken vi har riktigt kul. Stort tack till alla som tar er tiden och engagerar er i klubben. Återigen fyllde vi klubblokalen och jobbade aktivt tillsammans med Ingvar Bengtson med våra värderingar. Jag vill gärna lyfta fram några känslor som vi tillsammans valde att vi på LDSS skall fokusera på i nära framtid: glädje - bjuda på sig själv - hälsa på varandra – söka kontakt - våga be om hjälp - empati och förståelse för varandra och gemenskap. 

Vi delade ut vårt andra Calle i Jolly pris till den seglare som visar på extra fint ansvarstagande och gott ledarskap. Zoe Adlerton (bild ovan th) har en fantastisk fin egenskap genom att på ett ansvarfullt sätt både engagera sig i klubben och bryr sig om såväl vuxna som barn för att de ska känna sig både sedda och välkomna.

Som jag berättade om i förra nyhetsbrevet så har LDSS ny snygg logga vi gärna vill visa upp. Det blir mössor och BIB till seglarna inför helgens lag-kappsegling i Lerum. Vi tar även fram nya fina klubbkläder för beställning inom kort.

Vid denna årstiden är det lite sorgligt då flera av våra Optimistjolleseglare börjar segla andra båtar på GKSS eller andra aktiviteter. Vi hoppas såklart att få fortsätta träffa er lika mycket; nu som tränare och att ni fortsätter hänga med oss på klubben. Stort tack för alla härliga år som seglare på LDSS till Ludvig, Maya, Calle, Nils, Vendela, Victor och Christoffer. Det blir ett tapp efter er.

Kölbåtsseglingen är nu avslutad. Den 29/9 tas våra rundningsbojar upp och på tisdag 2/10 blir det prisutdelning med eftersnack (= After Sail) i klubbhuset.

Vidare har seglare från LDSS åter visat framfötterna på stora kappseglingar. På JSM kom Christoffer Hallin på 2:a plats kille och Tea Zeeberg 3:e plats tjej. Som första svensk någonsin tog Jonatan Röijer guld och Julia Werton blev bästa svenska tjej i Polska Mästerskapen bland 270 seglare från hela Europa. Stort grattis!

Sedan sommaren har 13 av våra seglare tränat lagsegling och till helgen är det grand finale för tre taggade LDSS lag på LAG-SM i Lerum. Helgen därefter är ett gäng Feva och Optimistseglare med på JSM och OCR som seglas på Baggen i Stockholm. Senare på säsongen ser vi fram emot DM Kullavik, Isbjörnen RÅSS och andra tävlingar. Säsongen rundas av med Lucia segling den 1 december i Gottskär. Lycka till alla!  

Länk till infobrev

// LDSS Styrelse genom Boel Zeeberg, Ordförande

Skribent: Boel Zeeberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo