Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev november 2019

17 MAJ 2019 18:50
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2019 18:50

 Länk till alla nyhetsbrev

Hej,

Det närmar sig jul men vi har fortfarande några roliga händelser kvar att se fram emot. Denna helgen den berömda Luciaseglingen i Gottskär och därefter det efterlängtade pepparkaksbaket 16/12 kl 15-17.

Vi vill även ge ett julklappstips som ni gärna får marknadsföra. Redan nu öppnar vi anmälan till sommarens seglarskola. Hoppas ni kan berätta för nära och kära, sprida på facebook eller andra sätt.

Stort tack alla ni som medverkade på höstens fixardag, det känns mycket bra att vi gemensamt ser till att våra seglare har en fin och säker miljö att segla och umgås på. Varenda yta både i och runt klubbhuset är genomgången, ribbar är i topptrim och vidare iväg för vinterförvarig, klubbåtar förberedda inför Kung Bores ankomst. Som vanligt förvånas man över hur mycket som körs till tippen varje gång. Göran och Magnus kröp runt på vinden och hittade en hel del spännande saker. Bland dessa fanns Långedrags Segelsällskaps första stadgar och kappseglingsregler från 1934. Kul läsning som finns i klubbhuset om ni vill kika närmare.

Det har även dykt upp andra rariteter, en av våra gamla Långdragsekor har fått publicitet och finns nu att beskådas på Torps köpcentrum. Se tidnings-urklippet intill. L-ekan hade centerbord medans GKSS-ekan hade köl.

På den årliga seglarträffen i Malmö förra helgen var Oscar Pantzare uppe på scenen och tog emot ett mycket välfötjänt pris för ”Årets tränare”. Motivering: "Vår pristagare har tagit stora utvecklingskliv i sin roll som tränare de senaste åren. I starten var fokus ofta på de seglare som kommit längst i sin utveckling, men Oscar har nu breddat sitt tränarengagemang till att omfatta alla juniorseglare på olika nivåer.”

I januari ordnar vi två tillfällen för att våra seglare och tränare att ta förarintyg. Anmäl er i webbshopen, mer info finns på hemsidan.

Vi har glädjen att meddela att Martin Fabiansson tagit över rollen som styrelseordförande i SOF (Svenska Optimistjolle Förbundet). Som en av Sveriges största Optimistklubbar så är det bra att vi fortsatt är representerande.

Året går mot sitt slut och därmed närmar vi oss årsmötet, boka redan nu in kvällen den 5:e mars. Det är positivt om många av er vill komma. Är ni intresserade av att engagera er mer i någon roll så hör gärna av er till till mig eller valberedningen (info finns på hemsidan).

Vi vill även uppmuntra våra seglare att träffas under vintern och fortsätta umgås. Klubbhuset står uppvärmt och till allas förfogande, det finns massa mat i frysen efter höstens aktiviteter. Hjälp seglarna att dra ihop en film och pizza kväll, disco eller kanske övernattning. Boka via Cissi.

LDSS finns på www.sponsorhuset.se. Stötta vår förening genom att handla hos över 653 nätbutiker som sponsrar vid varje köp du gör. Bl.a CDON, Bokus, Ellos, Svenska Spel, inkClub, Lensway, Nelly.com, Gymgrossisten, Euroflorist, Let's Deal, Lensway och Hotels.com.

// LDSS Styrelse genom Boel Zeeberg, Ordförande

Skribent: Boel Zeeberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo