Hoppa till sidans innehåll

Trubaduren

04 JUN 2017 13:03
Trubadurseglingen genomfördes den 3 juni med gemensam start vid startfartyg utanför Långedrag. Sex båtar kom till start och alla fullföljde. Vädret var lite grått på morgonen, men inget regn, och det klarnade nästan upp mitt på dagen.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:53

Trubadurseglingen genomfördes den 3 juni med gemensam start vid startfartyg utanför Långedrag. Sex båtar kom till start och alla fullföljde.
Vädret var lite grått på morgonen, men inget regn, och det klarnade nästan upp mitt på dagen. Vinden var SSO 5-6 m/s vid starten och ökade något efterhand, så det var 7-9 m/s under seglingen.


Banan var enkel: Start - Vrångö om SB - Trubaduren om SB - Galterö om SB - en flaggboj vid Polismästaren (just utanför LSS) om SB - mål.
Det blev en ordentlig kryss ner till Vrångö och Kungs sund, och därefter sträckbogar med och utan undanvindssegel. Total banlängd ca 22 Nm. Snabbaste, och största båt i mål avverkade detta på knappt 3 timmar och den långsammaste använde 20 min mer. En mindre grundstötning inträffade också på Långedragsflaket.


Segrande båt, 707 SWE 121, seglades shorthanded av David Christofferson och David Kinberger, som hade fått jobba stenhårt hela seglingen.
Andraplatsen blev en tät uppgörelse där Per Algotssons sjuhövdade besättning på Farr 30 SWE 10070 drog det längsta strået. J/92 Jalla med
Anders Rejvik hade en korrigerad seglad tid endast 20 sek längre!

Länk till resultat

Skribent: Boel Zeeberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo