Hoppa till sidans innehåll

VM-biljett till Olle Lindbom

26 MAJ 2013 21:34
I helgen blev det tredje VM-kvalet för Optimister genomförd i Rörvik. Olle hade bra resultat från de två första kvalen, men det var fortfarande spännande att se om det höll hela vägen in. Och det gjorde det - Olle vann like gott den sista kval-omgången suveränt!
  • Skapad: 26 MAJ 2013 21:34

Sista kvalomgången kördes nästan på hemmavatten. Det var friska vindar speciellt på söndagen. Men Olle hanterade också dessa vindarna mycket bra, och han hade en fantastisk jämn serie med bara 1a, 2a och 3dje platser som räknande. Olle har det sista året fått en fantastisk stabilitet på en hög nivå. När hela kvalserien blev samanräknad så kom Olle 2a på riksrankingen vilket kvalificerar till en plats på VM-laget som skall kämpa med resten av världseliten på Gardasjön senare i sommar. Vi gratulerar Olle med insatsen - vi i LDSS är mycket stolta över dig Olle!

Det var också två andra LDSS-are med också i sista kval-omgången. Jakob Haga hade i dag sin sista regatta i Optimisten, och han avslutade med flaggan i topp med en 9a och en 5a. Jakob är den första seglaren på flera år i LDSS som slutar i Optimisten på grund av ålder, och vi vill tacka Jakob för insatsen dessa åren.

Hedvig Hedström hämtade också mycket erfarenhet från denna kval-serien, och hade många bra race. Vindarna blåste inte alltid Hedvigs väg, men hon är en fighter som inte ger upp så lätt. Med denna erfarenheten har Hedvig mycket att tillföra resten av teamet i LDSS framöver, vilket vi ser fram emot.

Resultaten från sista kvalomgången och samanlagdserien hittar ni på RÖSS hemsida.

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo