Hoppa till sidans innehåll

Årets svenska mästare i RS Feva är korad!

09 SEP 2012 21:13
Årets svenska mästare i RS Feva blev Frida Winzell och Sofia Lundgren. Sex race genomfördes i fina vindar och det var tuff fight helt till sista racet. Också de andra jollarna som körde höstregatta denna söndagen fick genomfört sina tre planerade race.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:53

Efter att lördagens seglingar blev inställda på grund av för mycket vind, så var det bra seglingsförhållanden under söndagen. Fevorna startade lite tidigare än de andra, och de mest morgonpigga av alla var Gustav Theander och Jessica Lundgren. De spikade de tre första racen, men konkurrenterna låg aldrig langt bakom. Senare på dagen blev det mer jämnt, och det hela avgjordes under sista racet. Frida och Sofia fick då sin andra raka spik och avgjorde med tre poängs marginal. Prispallen präglades av att alla tre besättningar var från LDSS och att fem av sex pristagare var tjejer. Gustav och Jessica kom tvåa till slut, och trea blev Johanna Frisk och Sofia Lewerin.

Det var dock flera priser som utdelades. Bästa killbåt blev Linus Berglund och Elias Andersson från StoSS, och de fick också pris för bästa båt med sammanlagd ålder på 25 år eller yngre. Bästa mixbesättning blev Gustav Theander och Jessica Lundgren, och bästa generationsbesättning blev Stina och Olle Langenius (RÅSS).

Också i höstregattan för jollar blev det många pristagare i olika klasser.

  • Optimist A: Marcus Fritz (HJBK)
  • Optimist B: Alex Burlin (HJBK)
  • Laser Masters: Stefan Nordström (GKSS)
  • Laser Standard: Jan Grolig (GKSS)
  • RS 200: Christer Båth och Anette Widén (GKSS)
  • 2.4 mR: Hasse Malmsten (GKSS)

Om ni vill se några riktiga bra kort från Feva SM, så titta på hemsidan till Henrik Lång!!

Vi tackar så mycket för denna gång, och hoppas alla våra tillresande gäster har haft en trevlig helg i Långedrag. Om ni har bilder, så dela gärna dessa med oss på vår Facebook-sida.

Resultaten hittar ni här:

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo