Hoppa till sidans innehåll

Åsa vald till Årets Tränare

19 NOV 2012 07:35
Vi har fantastiska tränare på LDSS! I förra veckan bestämde VKSFs styrelse att vandringspriset går till vår egen Åsa Johansson. Vi gratulerar!
  • Skapad: 19 NOV 2012 07:35

Västkustens Seglarförbund (VKSF) delar varje år ut ett antal utmärkelser.

De ges till några av alla dom som under året lagt ner ett stort engagemang inom seglingen på Västkusten i följande kategorier...

  • Årets jolleseglare
  • Årets kölbåtsseglare
  • Årets arrangör
  • Årets funktionär
  • Årets breddklubb
  • Årets seglarskoleinstruktör

Dessutom delas följande Vandringspriser ut till

  • Årets Seglarkompis, instiftat av Lars Berglund
  • Årets tränare, instiftat av Lerums SS

Vi ville nominera vår tränare Åsa Johansson och i förra veckan bestämde VKSFs styrelse att vandringspriset går till Åsa. Det är hon verkligen värd och på lördag den 24 november får hon hämta det på deras årsmöte. Vår klubb har också blivit utnämnd till Årets breddklubb. Mer om det senare.

 

Här är nomineringen:

Åsa Johansson är tränare i Långedrags SS och har under 2011-2012 varit härligt engagerad i sitt arbete med de optimistseglande barnen i olika åldrar och på skilda nivåer.

Hon är instruktör för nybörjare en gång i veckan och har också varit ansvarig tränare och coach på tävlingar för våra seglare på blå och röd nivå. Förutom att hon är en duktig seglare som varit aktiv i optimist och e-jolle, har Åsa en fantastisk förmåga att möta barnen. Hon ser verkligen alla och ger dem alltid en konstruktiv kommentar och ett peppande, uppmuntrande eller tröstande ord, vilket som behövs bäst för stunden (kanske bara en banan!?).

Hon har lyckats väl med att lära känna alla seglare och lärt sig deras humör och vilka behov de har av sin tränare och coach ute på tävlingsbanan, träningspasset eller inne på genomgången. Detta beror delvis på att hon under denna säsong har varit väldigt flitig med sin närvaro. Kontinuiteten ger resultat för alla! Vi har många seglare i Åsas gäng som höjt sig många nivåer denna säsong.

Åsa är en sann Långedragstjej med sitt hjärta på LDSS och vi vill gärna stimulera henne till att fortsätta finnas där för att utveckla de unga seglarna på LDSS och även sig själv i sin ledarroll.

 

åsa och olivia

Åsa vid klubbhuset med hembakta kokostoppar efter en träningsdag.

Olivia Bersgström är ofta tränare ihop med Åsa.

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo