Hoppa till sidans innehåll

Distansseglingen Trubaduren seglades i lätta vindar

02 JUN 2013 23:19
Söndagen den 2/6 seglades första upplagan av Trubaduren arrangerad av LSS. Förra året var det bara två anmälda båtar, men i år deltog 6 båtar, så nu blev det av! Segrade gjorde en Express seglad av Per Hässle, Johan Håkansson och Göran Juback, en dryg minut före Johan Lindstedts Accent.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:53

Starten gick vid Långedrag och sedan blev det kryss ut till fyren Trubaduren , söder om Vinga, i Göteborgs hamninlopp. Vinden som till en början var SV 4 – 5 avtog lite när fältet passerade Böttö. Kryssen ut mot Trubaduren blev svår i lätt vind, 3 - 4 m/s, och skvalpig sjö. Efter rundningen blev det en lång undanvind in till Styrsö Tången, Snobbrännan och vidare upp mot målet vi LSS. På slutet blev det lite bättre vind. Den snabbaste båten, en First 36.7 kom i mål 15.26, med 34 min kvar till maxtiden kl 16. Men redan kl 16.07 hade alla 5 båtarna som fullföljde kommit i mål.

Se resultatlistan här.

När båtarna kom in till bryggan bjöds seglarna på After Sail med nygrillade hamburgare, öl och solsken vid klubbhuset.

Pristagarna belönades med LSS-glas och sedan lottades presentkort från Liros ut bland deltagarna. Det blev bra spridning på fördelningen, så de flesta kunde segla hem med någon utdelning.

Nästa gång det blir distanssegling på LSS är den 14 sep då Höstknalten seglas. Då med s k jaktstart.

Vi fortsätter två tisdagar till med kvällsseglingarna, sedan blir det uppehåll till 13/8. Och notera redan nu lördagen den 31 augusti i din agenda; då blir det jubileumsregatta för entypsklasserna för att fira LSS 90 år!

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo