Hoppa till sidans innehåll

En tuff första dag av JSM

25 JUN 2012 20:12
Stark vind och mycket vågor satte sitt prägel på första dag av JSM 2012. Men det var LSS-seglare som behärskade detta mycket bra.
  • Skapad: 25 JUN 2012 20:12

IMG_0236-1

Optimisterna får en sista peptalk innan seglingen första dag.

 

Det var riktigt tuffa förhållanden med medelvindar på över 10 m/s. På optimist-banan blev det dessutom mycket väntan på att i det hela tatt få starta, och det medförde att många var trötta och utslitna redan innan start. De sist startande grupperna måtte vänta nästan tre timmar innan de kom i väg!! Inte att undras på att många inte fullförde race i dag.

På Optimistbanan har Jakob Haga och Olle Lindbom varit med att kämpa med i den absoluta toppen i de två race som ble genomförd. Jakob blev tvåa och femma i de två racen i sin grupp, medan Olle Lindbom blev elva och trea, och då hade Olle kapsejsat i första racet medan han låg på andra plats. Bland tjejerna är Alice Moss med att kämpa om en plats i JNoM med en 18de plats efter första dag.

Seglarna på Feva-banan hade det lika tufft. I ett av racen var det bara en av båtarna som kom runt banan utan att kapsejsa!! LSS-båtarna kämpar på övre halvan med tre av de sex första platsarna sammanlagd efter dag 1. Johanna Frisk och Sofia Lewerin ligger trea medan Gustav Theander och Alexander Lundh ligger fyra.

Resultat från dagens race finns på Seglarförbundets sida.

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo