Hoppa till sidans innehåll

Följ mästerskapsseglare och välkomna tillbaka i augusti

16 JUL 2013 00:11
Hemma i Långedrag drar vi ner på aktiviteterna under v 29-31. Men flera av våra jolleseglare är ute på tävlingar under denna tid. Här kommer en liten rapport om vad som händer på klubben senare i sommar och hur man kan följa seglingar som pågår fram tills dess.
  • Skapad: 16 JUL 2013 00:11

Efter JSM har vi haft tre härliga veckor med seglarskola för nybörjare och fortsättare i både Feva och Optimist. Som sagt - en liten paus nu i tre veckor och sedan full fart igen v 32 och v 33. Kan finnas några platser kvar, så välkomna att anmäla er, ni som vill komma tillbaka och segla mer!

Vecka 33 kommer även alla existerande träningsgrupper att vara i Långedrag och träna. En viktig och rolig vecka med alla tränare på plats och möjlighet för seglare på alla nivåer att gå vidare och kanske komma in i en ny träningsgrupp.
Denna vecka avslutas som vanligt med Lilla Tjörn Runt på fredagen (16 aug).

Den 18 aug blir det seglarskoleavslutning för vår och sommar och kick-off för höstens nya grupperingar inom seglarskole- och träningsverksamhetens olika kunskaps- och ambitionsnivåer.

 

JNoM i Vänersborg 24-28 juli

Klara Utterström och Hedvig Hedström kvalificerade sig efter JSM till NM-laget där 20 svenska optimisttjejer är med. Följ dem på sajten för Junior Nordiska Mästerskapen.

 

VM RS Feva i Italien, Toscana 19-26 juli

6 svenska besättningar deltager i detta öppna VM. Tre seglar för LDSS; Gustav Theander/Jessica Lundgren, Lisa hedbäck/Hanna Carling och Axel o Carl Nordén.

Följ dem på Feva Worlds

 

VM Optimist i Italien, Riva del Garda 17-26 juli

Olle Lindbom seglar VM ihop med fyra andra optimistkillar från Sverige.

klubbens hemsida finns info om tävlingen och på VM-bloggen skriver lagledaren redan dagligen om det svenska lagets träning (som ju startatde redan i Långedrag efter JSM) och snart om tävlingen.

 

Ungdoms VM samt EM i Laser 4.7 är just avslutat i Ungern. William Karlsson, som numera tävlar för GKSS, men är instruktör hos oss, kom i sin klass U16 på plats 61 av 103 på VM och 48 av 92 på EM. Mer info på Balaton Laser Worlds.

 

JVM 49er+49erFX i Polen, Gdynia 24-28 juli

LDSS fevatränare Fritiof Hedström med gasten Jonatan Bergström, seglar denna tävling ihop med två andra svenska juniorbesättningar. Spana in Gdynia sailing Days.
I början av juli var de i Århus och "tränade" mot världseliten (även seniorer) som var med på EMet där. LDSS huvudtränare, Victor Bergström, deltog också. Båda dessa besättningar med LDSS anknytning, kom till silverfinalen och hamnade lite under respektive över mitten totalt i det 95 båtar stora fältet!

 

 

Skribent: Kristina Hedström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo