Hoppa till sidans innehåll

JSM 2013 är över

15 JUL 2013 23:57
I mitten av juni gick årets JSM av stapeln med LDSS som en av arrangörerna. Basen för arrangemanget var Arendal, och vi arrangerade detta tilsammans med Rådasjöns SS och Hjuviks BK. Detta var ett mycket stort arrangemang. Under dessa dagar gjordes ca 120 starter på fyra banor i nio olika klasser. Vi har haft över 500 seglare, över 200 registerade följebåtar och över 500 personer på seglarfesten och minglet! Ocm många LDSS-are med bra prestationer
  • Skapad: 15 JUL 2013 23:57

Genom god planering och genomförande av de många volontärer som ställt upp, blev JSM 2013 mycket lyckat. LDSS vill tacka alla som ställt upp under dessa dagar! Under arrangemanget hade vi många olika väderlekar, och det var bra att se att klubbarna bakom JSM hanterade detta på ett mycket bra sätt. Säkerheten var mycket viktig med så många jollar i närheten av stora farleder och när regn, blåst och dålig sikt uppstod under söndagen, fungerade organisationen utmärkt och alla jollar lotsades tryggt in i hamnen i Arendal.

Men LDSS hade inte bara många som var med och arrangerade – vi hade också med många framgångsrika seglare. Totalt deltog 20 optimistseglare och 16 fevaseglare.

I Feva-klassen hade LDSS med åtta av de arton besättningerna som var med, och vi håller positionen som den stora Feva-klubben i Sverige. Och LDSS-are hade vi också med i tät-striden i en thriller av en regatta. De tre bästa besättningarna turades om att leda under regattans gång, och det sista racet skulde avgöra hela serien. Gustav Theander och Jessica Lundgren lyckades tyvärr inte helt i sista racet, och slutade tvåa även om de hade flest spikar. Vi gratulerar till silvermedaljen! En annan LDSS-besättning som gjorde en riktig bra tävling var Agnes Mark och Annie Kullberg som inte har seglat Feva särskilt länge. Det blev näst bästa LDSS-båt med en sjunde-plats. Hela resultatlistan hittas på JSMs hemsida.

Optimist-seglarna hade några vindfulla dagar i början på regattan, och flera race blev inställda. Men de lyckades genomföra åtta fulla omgångar i både kill- och tjejklassen. Bästa LDSS-are i tjej-klassen blev Hedvig Hedström (18) och Klara Utterström (19). Med detta resultatet kvalificerade de sig till JNoM som går i Vänersborg. Då blir det fler gulblå västar att se i Långedrag också framöver. Vi gratulerar!
Resultat från tjejklassen.

Killarna seglade i två grupper, och körde de sista racen i en silverfinal och en guldfinal. Bästa LDSS-are blev VM-klara Olle Lindbom med en 18:e plats. En DNS och en BFD blev ödesdiger för Olle som annars hade tre spikar i grundomgången. Också Calle Lindbom och Hugo Sundström kvalificerade sig till guldfinalen vilket också är en stark prestation för så unga seglare! Vi gratulerar också killarna.
Resultat Optimist killar

Men det bästa Optimistresultatet för LDSS kom i Optimist XS där Christoffer Hallin blev femma. Bra prestationer såg vi också bland de andra XS-seglarna Maya King, Vilde Helm, Mia Pettersson, Calle Svahn och David Mark. Detta blir ett bra gäng att ta med i kommande JSM
Resultat Optimist XS

Värt att nämna är också Frida Winzell som i 29er kom på bronsplats. I resultatlistan står det att besättningen seglar för BOOSS, men Frida försäkrade församlingen under prisutdelningen att hon faktisk seglar för LDSS J

Tack till alla seglare för mycket bra insatser! Vi är mycket stolta och ni representerade klubben på ett mycket fint sätt på hemmaplan.

Titta gärna in på juniorsm.se där det finns rapporter från seglingarna, filmer och foton.  Facebook hittar man mycket kul på också. Sök upp ”Junior SM segling”

JSM hade dessutom en fotograf genom den kände LDSS profilen Henrik Lång (fd Samuelsson). Hans ca 500 fina bilder kommer lite senare att bli tillgängliga for oss i klubben.

Skribent: Øyvind Haga
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo