Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Kappseglingar säsongen 2020

26 JAN 2020 11:39
Nu finnas alla kappseglingar på Västkusten samlade för 2020. Inbjudan till resp regatta kommer att publiceras här på hemsidan ca 1 månad före seglingen.
  • Uppdaterad: 29 MAR 2020 09:58

Under rubriken kappsegling finns en sammanställning av de seglingar som erbjuds 2020 - klicka på länken här för att komma direkt dit. 

Covid -19 innebär att många kappseglingar blir inställda eller senarelagda; t ex Rikskvalen i Optimistjolle. Mer info kan man finna på respektive arrangörsklubbs hemsida. Träningsansvarig försöker i den mån det går/hinns med att uppdatera träningsschemat på Google Drive där även kappseglingar för jollar är inskrivna; där stryks kappseglingar när de är inställda.

Klubben kommer arrangera kappseglingar i enlighet med rekommendationer och lagar som är införda som ett resultat av Covid-19 epidemin. Just nu gäller att vi som klubb inte får arrangera träningskappseglingar och träningar där fler än 50 personer är på en och samma plats.

Klubben försöker arrangera tävlingar i den mån det går; dessa kommer att arrangeras klassvis; t ex kan det bli så att a-optimister kappseglar under en dag, RS Fevor och B-optimister under en annan dag, osv. Detta arrangemang bygger på ett större föräldrarinitiativ än tidigare. Kontakta respektive lagledare om ni önskar driva en aktivitet.

Kvällskappseglingarna på tisdagar, för kölbåtar, och torsdagar, för jollar, kommer att genomföras som planerat. För att minimera riskerna för smittspridning är det önskvärt att barnen i den mån de kan kommer till klubbens område utan sällskap av föräldrar alternativt att endast en förälder per kappseglare kommer till klubbens område. 

Skribent: Boel Zeeberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo