Hoppa till sidans innehåll
Foto: Øyvind E. Haga Vinnare KM Feva 2014

Klassmästerskap i RS Feva 2014

21 SEP 2014 21:47
Då var klassmästarna i RS Feva 2014 klara. 25 båtar kom till start i Långedrag där vi fick både vind och stiltje. Vi fick genomfört nio race som planerat och sju av dessa vanns av Gustav Theander och Jessica Lundgren (LDSS).
  • Skapad: 21 SEP 2014 21:47

Det var en riktigt trevlig stämning på Feva-sidan under helgen. Glada ungdomar, god musik, tält med försäljning av mat och dryck, sol och vind gav en bra ram för arrangemanget. Det var en tydlig Västsvensk dominans i deltagarlistan.

Första dagen startade med lite vind från SO, men den avtog efter hand och ett tag var vi osäkra på om vi kom till att få alla seglarna i mål innan maximitiden. Det blev kört fyra race första dagen. På eftermiddagen var det årsmöte i Fevaförbundet med val till ny styrelse, och senare på kvällen var det regattamiddag på Långedrags Värdshus. Riktigt trevligt som alltid när seglare och seglarfamiljer träffas.

Söndagen startade som en fin men dock vindstilla morgon. Vi sköt upp AP, men efter ett kort tag drog den västliga vinden in mot Långedragsflaket, och det tog inte lång tid innan AP-an togs ned. Vi klarade då att köra de fem sista racen i snabb följd bara avbruten av en mindre banomläggning. Vinden tog sig upp en del och mot slutet av dagen såg vi att det var fler som var ganska trötta.

Det var aldrig särskilt spännande att se vilka som skulde vinna. Gustav och Jessica spikade sju av nio race och hade som sämst en 3:a. Bakom var det dock fight in i det sista om vem som skulde ta de efterföljande platserna. Till sist var det Oscar Andersson och Rebecca Flohr (TjSS) som tog silver och Elin Sevedag och Maja Haga som tog brons. Flera resultat hittar ni här.

Skribent: Øyvind Haga
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo