Hoppa till sidans innehåll

Lag-SM för optimister – höstens roligaste tävling

02 OKT 2012 22:57
Sista helgen i september var det lag-SM för optimister i Tanumstrand, och LDSS ställde upp med tre lag. Mest av allt vill vi komma i håg detta som en riktigt rolig tävling där det sociala betydde lika mycket som det sportsliga.
  • Skapad: 02 OKT 2012 22:57

Lagsegling är en lite annorlunda typ av regattor än det vi är vana vid. På de siste träningarna har lagsegling varit i fokus, och under lag-SM var tiden inne för att visa vad vi lärt oss om taktik, strategi, vinnande kombinationer och kommunikation på banan.

 


Lag-SM 2012-2
Hugo, Ella, Calle och Elvira

LDSS 3 var ett mixat lag och bestod av Elvira Karlsson, Ella Bengtsson (inlånad från RÅSS), Hugo Sundström och Calle Lindbom. Efter framgångarna helgen innan på Rådasjön var stämningen god i laget men här på Lag-SM är konkurrensen stenhård - de mötte seglare som seglat både VM och EM. De kämpade väl och var nära flera gånger att vinna men denna gång blev det stolpe ut. De vann dock sin sista match den första dagen efter en hård kamp mot de lila tjejerna i LESS 3. Återigen glada drog LDSS 3 till badpalatset med varm bubbelpool för att tina upp innan middagen. På söndagen väntade 3 matcher. LESS 2, RÖSS 5 och KKKK4 stod för motståndet denna dag. Laget tog en vinst denna dag mot RÖSS 5.

 

 

Lag-SM 2012-5

De glada tjejerna i LDSS 2: Hedvig, Julia, Klara och Agnes

LDSS 2 var et rent tjejlag bestående av Hedvig Hedström, Agnes Mark, Julia Dahlberg och Klara Utterström. Också de fick tuff konkurrens från lag med mycket goda seglare, men klarade ändå att ta poäng från flera goda lag (bland annat finalisten KSSS 1). Laget vann en av matcherna första dagen med god marginal. På söndagen seglade de tre matcher, och de förlorade tyvärr alla tre. Men som ni kan se på bilderna var humöret på topp hela tiden.

 

 

Lag-SM 2012-1LDSS 1 i aktion: Olle, Albin, Kasper och Jakob

På LDSS 1 seglade Jakob Haga, Olle Lindbom, Albin Börjesson och Kasper Nordenram. Detta laget hade en stor dag på lördagen då de vann alla sina matcher och vann med det sin grupp i Round Robin. Andra dagen innleddes med at lagen skulle segla fem seglingar i kampen om plats i semifinalerna. I deras grupp vann KSSS 1 alla sina matcher, medan LDSS 1, KKKK 1 och BOOSS 1 alla hade tre vinster var. Arrangören måtte därefter finräkna på poängen i inbördes uppgörelser för att kora den andra semifinalisten från gruppen, och där gick BOOSS 1 vidare med ett litet poäng före LDSS 1. Vi var med andra ord mycket nära en semifinalplats, men det ville sig inte helt denna gången. LDSS slutade 5:a i turneringen.

 

Både barn och vuxna har haft en riktig rolig helg under lag-SM, och seglingarna har bjudit på riktigt många goda fighter på banan. Det har också varit mycket socialt med trevlig samvaro både mellan seglingarna och på kvällen. LDSS hade gemensam middag på lördagskvällen där vi samlade nästan 50 personer. Nu ser vi bara fram emot nästa lag-SM.

Här hittar ni resultat från tävlingen.

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo