Hoppa till sidans innehåll

LDSS-are i het kamp om mästerskapsplatser

30 APR 2013 20:02
Under den gångna helgen inleddes i Ängelholm det första av tre VM-kval för Optimister. Speciellt första dagen var det tydlig att mycket stod på spel för många, och det blev många omstarter och en hel del blackflag. Av våra tre seglare var det Olle Lindbom som utmärkte sig mest, och kom totalt tvåa efter sex race.
  • Skapad: 30 APR 2013 20:02

I Ängelholm var det fina seglingsförhållanden, men lätt vind och en del vågor gynnade främst de lättare seglarna. Detta var nära perfekt för Olle Lindbom som tidigt markerade sig med topp-placeringar med en spik i andra racet. Dock blev det lite nervöst när han fick en blackflag i race tre, men andra dagen fortsatte det med placeringarna 3, 6 och 3. Mycket imponerande, men inte särskilt överraskande för oss som kunnat följa Olles utveckling den senaste tiden.

 

 

IMG_5625

Nästa LDSS-are på listan var Jakob Haga. För honom var förhållandena i Ängelholm inte bra i och med att han nog er en av de som väger mest i hela fältet. Vågor och lite vind är då inte särskild bra. Dock hade han en stabil serie, och som vanligt hade han koll på starterna och undvek att få nogon blackflag.

 

 

IMG_5570

En som inte undvek blackflag var Hedvig Hedström som fick två stycken första dagen (det var det många andra också som fick). Tydligt att Hedvig hade till avsikt att vara offensiv! Om Hedvig undviker flera blackflags framöver så vill hon med sin segling börja klättra på resultatlistan, för resultaten och seglingen i de övriga racen visar att hon absolut hör hemma i den övre delen av resultatlistan.

Senare i maj flyttar VM-kval cirkusen vidare till Västerås för hela serien avslutas nästan på hemmavatten, i Rörvik. Vi hejar på, och hoppas att alla andra seglare på LDSS nu ger våra tre VM-kval seglare god match och fight på träningarna.

Resultaten från seglingarna i Ängelholm hittar ni här.

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo