Hoppa till sidans innehåll

Lilla Tjörn Runt – årets vackraste äventyr för jolleseglare

20 AUG 2012 18:32
Lilla Tjörn Runt är för många jolleseglare en av säsongens höjdpunkter. I år samlades över 300 jolleseglare i olika klasser, vilket tyder på att intresset för segling är stort. LDSS var i stor grad bidragande till det stora antal deltagare – med 22 optimister och 12 Fevor med så var vi i särklass den klubb med flest seglare i regattan!
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:53

Väderet var näst intil perfekt för segling. De yngre grupperna som startade först hade fina lugna vindar som alla behärskade bra. Eftersom de äldre seglarna startade ökade också vinden så att de också fick lite att jobba med.

I optimistklassen hamnade båda brödrerna Lindbom på pallplats. Calle startade i den yngsta klassen och kom där på 2a plats, medan storebror Olle kom på 3e i klassen födda 2000. I tillägg kom Jakob Haga, Maja Haga och Alice Moss i topp 10.

LDSS hade hela 12 av tävlingens totalt anmälda 36 Fevor och det var en grupp mycket laddade seglare som seglade ut. Först över mållinjen var Frida och Sofia, precis som förra året. Men, liksom förra året, hade tjejerna otur med placering i starten och fick 10 minuters tillägg vilket kostade dem segern och gav en 15:e plats. Bäst placering för LSS båt fick därför Malin och Ida med sin fina tredje plats, tätt följda av Johanna och Sofia på en fjärde plats.  Ludvig och Leon seglade därefter in på en 13:e och Mattias och Nicklas 18:e plats.  

Men det var inte bara på regattabanan LDSS markerade sig. Som förra året hade Linda Samuelsson och hennes medhjälpare gjort ett riktigt bra arrangement med grilling av hamburgare i vårt partytält. Detta blev et naturligt samlingspunkt for både seglare och föräldrar före, under och efter seglingarana. Tack Linda, Robert och Richard för en förträfflig insats!

Resultaten från regattan fins på STSS sina web-sidor: Resultat

Titta också på den fina filmen som STSS har gjort med vår egen Maya King som en av huvudpersonerna.

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo