Hoppa till sidans innehåll

LSS´s stora framgångnar under Tjörn Runt!

19 AUG 2015 20:55
Vi är stolta och glada över LSS´s stora framgångar under Tjörn Runt!
Lennart Magnusson med besättning seglade till sig en fin 3:e placering på lilla banan och Lena Boymo Having med besättning en fin 6:e placering på stora banan.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:53

Tilläggas bör också att bland de 13 första placeringarna på den mindre banan var inte mindre än 6 besättningar från LSS! Stort grattis och bra jobbat alla!
Nedan får ni ett kort sammandrag från Lennart Magnusson
Vi är väldigt glada åt vår placering i årets Tjörn Runt, vilken dag fantastiskt väder och varma vindar. Besättningen  bestod av Sven och Klaus Junkers, Sven och jag har seglat storbåt ihop i herrans massa år, Klaus fick hoppa in i sista minuten  då Gustaf (min son) blev sjuk. Klaus seglar vanligtvis 49:er.
Vindarna var verkligen varierande både i styrka och riktning, på Hakefjorden var det vindskiften på 30 gr så det var ett ständigt trimmande för att hålla fart i båten, undanvind är ju normalt inte Folkbåtens starka sida.
I passagerna på utsidan Tjörn var det gott att ha erfarenhet från tidigare TR (+30), på kryssen in i Stigfjorden lyckades vi hitta rätt i vindskiftena och hade bra fart i båten.
Vi var väldigt nöjda när vi gick i mål även om vi inte visste placeringen då och som 49:er seglaren Klaus sa ¨det är jäklar vad livlig en Folkbåt kan va jag är helt slut¨
Skribent: Charlotta Utterström

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo