Hoppa till sidans innehåll

Lyckad höstlovsläger

03 NOV 2012 08:58
Då var Höstlovslägret 2012 över. 30 optimister och 12 Feva-seglare deltog på lägret i Långedrag. Mycket väder präglade lägret, men skam den som ger sig.
  • Skapad: 03 NOV 2012 08:58

Första dagen var det regn och vindar på över 20m/s hela dagen. Ingen segling första dagen. Det fick bli teori och Fys-träning istället. Dag 2 vaknade barnen med träningsverk vilket betyder att fysträningen höll måttet. Strålande sol och en vind kring 4-6 m/s gav perfekta träningsförhållanden. Färsk lax med potatismos  fixade kockarna till lunch. 8kg lax åt barnen upp vilket sätter betyget på maten.  Solen höll molnen borta hela dagen och det blev ett bra träningspass efter lunchen. Avslutningen på dagen var smulpaj och vaniljsås.

Dag 3 blev det tuff segling med vindar på 12-14 m/s.  Alla optimister  var ute hela träningspasset på förmiddagen och kämpade väl. Fevorna hade det tufft i den hårda vinden. 2 fevor var ute och besättningarna turades om att segla.

Inne på land hade kockarna tänt grillen och grillade 8 kg fläskfilé. Klyftpoatis och sallad. Behöver jag säga att all maten gick åt……

På eftermiddagen hade vinden ökat något ytterligare men nästan alla seglade ändå. Ett par race gick att genomföra. Seglarna kom in vi 15.30 och var förståligt mycket trötta. Varm choklad och kladdkaka med grädde så var energin tillbaka igen. Avslutning och packning av båtar återstod.

Tack tränare, kockar och seglare för 3 bra dagar.

Här kan du se fler bilder från lägret.

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo