Hoppa till sidans innehåll

Torsdagsseglingar för jollar

05 SEP 2013 23:40
22 optimistjollar i klasserna A (födda -01 och tidigare), B (-02 och senare) samt grön (eller C = nya kappseglare) genomförde två fina kappseglingar idag.
  • Skapad: 05 SEP 2013 23:40

En underbar kväll var det i Långedrag ikväll med lagom vind, som dock vred mot sydost och sedan dog ut.

Banan fick läggas om efter första racet. Starten kördes idag från båt ute på vattnet. I sydväst och västliga vindar går det bra att ha start mellan flagga på bryggan och på vattnet, men med syd/sydost går första kryssen in mot land.

 

Det är roligt att så många nya nu är med och kappseglar på torsdagarna. Den gröna gruppen var faktiskt den största med 10 seglare.

 

Resultaten från seglingarna denna torsdag ihopräknade med förra torsdagen, hittar ni under Kappsegling - Torsdagsseglingar jollar - Resultat.

 

RS Feva seglar också på torsdagarna, men startar borta vid GKSS tribun i regi av GKSS och LDSS. De hann med tre race idag och de sista båtarna fick ta sig in stiltje och skymning.

Resultaten från deras seglingar (3 omgångar genomförda), finns på GKSS webbsajt som ni kan klicka in på här: GKSS juniorsidor 

Efter seglingarna fick alla seglare korv eller hamburgare vid LSS klubbhus och spikpriser delades sedvanligt ut till alla som spikat någon segling i sin grupp under kvällen. Guldförgyllda spikar i band!!

 

Välkomna tillbaka på torsdagssegling den 12 sept, 19 sept och 26 sept.

Den sista torsdagen bjuder vi in optimistseglare som ska vara med på vårt regionkval den 28-29 sept. Troligen hinner vi bara ett race innan mörkret kommer...

Vi får ta tillvara de fina kvällarna vi får!

 

Skribent: Kicki Hedström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo