Hoppa till sidans innehåll

Träning för nya seglare 26 aug och 2 sept

16 AUG 2014 23:57
Nu försöker vi igen med den gröna gratisträningen! Lite mindre vind blir det i denna vecka än den förra. Välkomna kl 17 till klubbhuset alla som vill börja i träningsgrupp för Feva eller Optimist. Tränare och klubbens träningsansvarige möter upp där.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:53

Detta är för seglare som gått ett antal seglarskolekurser och kommit till nivån där de nu vill ha segling som sin idrott (gärna ihop med annan idrott) och lära sig mer om hur man blir en bra kappseglare.

Fokus är förstås att göra detta på ett roligt, lekfullt sätt ihop med kompisar. Till en början hemma i Långedrag, men så småningom också på andra vatten hos klubbarna runt Göteborg, på tävling som passar gröna seglare eller kanske ett träningsläger.

Till en början kan man använda klubbens båtar (gratis 26 aug och 2 sept), sedan får man hyra dem. Men allra helst skaffar man en egen båt när man börjar träna regelbundet.

Ett antal kriterier som bör gälla för seglaren finns och nämns nedan, och om de inte skulle vara uppfyllda ännu, finns det en fortsättningsgrupp för optimist i seglarskolan att gå istället, på onsdagar. För Feva är ingen sådan planerad i höst.

Några av våra instruktörer som jobbat i seglarskolan kommer att hålla i träningarna de tre tisdagarna och tillsammans med dem kan vi komma fram till om träning på grön nivå är rätt för ert barn och även se om vi skulle behöva ha träning någon mer dag än tisdag under hösten, beroende på antal seglare som kommer vara med.

I vecka 36 bör vi ha formerat grupperna och då kommer en träningsavgift att tas ut för resterande träningar under september/oktober – så länge vädret tillåter. Torrdräkt kan vara bra på senhösten, men är inget krav. Våtdräkt går bra.

Ett föräldramöte planeras i samband med att grupperna bildas.

Kriterier för att gå in i grön träningsgrupp – Feva/optimist:

  • Genomgått SSF seglarskolevecka på nivå fortsättning eller liknande utbildning
  • Kunna segla båten på halvvind, läns, slör kryss på ett säkert och optimalt sätt i mellanvind
  • Kunna stagvända och gippa, ligga stilla, accelerera
  • Förstå de enklaste reglerna om rätt till väg
  • Kunna rigga jollen själv och med hjälp sjösätta den
  • Optimist: Sitta på kanten och hålla i rorkultsförlängaren. Använda krängbanden.
  • Feva: Som ovan, men om man kan para ihop sig med en kompis som är van vid Fevan, behöver man inte själv uppfylla all kriterier ovan. Dock bör man ha seglat jolle och styrt den.

Om ni inte redan gjort det, skicka ett mejl till träningsansvarig, med namn och ålder på seglaren, och klass förstås. Meddela gärna vilka av de tre tisdagarna ni planerar komma på – helst alla förstås! Det går även bra att komma utan föranmälan. En mer formell anmälan och inbetalning görs i v 36. Då hoppas vi också ha en lagledare (förälder) och tränare klara för gruppen/grupperna

Träningsansvarig Kicki Hedström This is a mailto link  0733-330486

Skribent: Kristina Hedström

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo