Hoppa till sidans innehåll

Vad kan stoppa våra optimistseglare?

23 OKT 2012 21:50
Oktober har varit en fantastiskt aktiv månad för ett antal av våra jolleseglare. Även om det går snabbt mot höst och mörka kvällar, så är det fortfarande inget som tyder på att våra yngre seglare och tränare tänker att ge sig med det första.
  • Skapad: 23 OKT 2012 21:50

Vi börjar med Olympiska regattan på KSSS i Stockholm där de som deltog hade en mycket trevlig helg tillsammans. Helgen efter så drog ett gäng till Schwerin i Tyskland för att möta Europa Eliten. Här fick man verkligen en utmaning i stora startfält och svåra förhållanden med stora vindvrid. Vår egen Olle Lindbom visade de andra seglarna vägen och tog en fantastisk 2:a plats. Också de andra LSS-arna (Calle, Klara, Julia, Theo och Alice) seglade mycket bra och lärde sig massa. Dom som var hemma fick också en mycket fin seglings upplevelse i de två tävlingarna som ingår i Autum Leaf Cup. Det var ett stort antal seglare som kom både till LESS och Nääs. På Aspen var det hela 58 startande båtar. Nytt för året var att man sände Live till en storbilds TV från både starten och kryss rundningarna. På Nääs var det ca 25 seglare som också fick brottas med stora vindvrid, arrangemanget sköttes med bravur, där även LDSS:are var med och hjälpte till.

Nu i helgen var det DM i Kullavik där alla LDSS seglare gjorde stora framgångar, alla seglare fick något eller flera race att "stämma". För Klara Utterström och Hedvig Hedström var det ruggigt nära en medaljplats. Denna helgen var också två seglare, Jakob Haga och Olle Lindbom inbjudna till ett läger på Marstrand, SamNordiska. Här samlas de 15 bästa från alla de Nordiska länderna, man bodde tillsammans, man åt tillsammans, man seglade tillsammans. Boendet var väldigt spännande då man sov uppe på Carlstens Fästning!

Nu till helgen är det sista seglingen i Autum Leaf Cup uppe på RÅSS, vi förväntar oss att de flesta kommer att deltaga, vi har därför planerat att ha en coach på vattnet.

Nästa vecka är det full fart då vi kommer att ha över 40 seglare på plats. Både Optimist och Feva kommer att ha sitt traditionsenliga Höstlovsläger. Det kommer deltaga seglare från flera klubbar runt om Göteborg.

Som sagt, det är mycket som händer kring LDSS och det tycker vi mycket om!

Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo