Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen


Klubbhuset

Centrum för LSS verksamhet är det anrika klubbhuset på Solhöjdsgatan 16 på Långedrag, en fastighet som LSS äger sedan 1946. På tomten finns dessutom en angöringsbrygga, en jolleslip, uppläggningsplatser för jollar, en förvaringsbod för jollesegel och en omklädningsbod. 

Jolledäck för optimister

Nedanför klubbhuset finns et jolledäck och sjösättningsramp avsedd för optimister.

Jolledäck för RS Feva

LSS arrenderar ett område på södra sidan av viken, där vi har ett jolledäck med sjösättningsramp och en förrådsbod i östra delen av Sjösportskolans nya byggnad. Markägare är kommunen genom AB Långedrag. På jolledäcket har vi uppläggning av segeljollar för seglande medlemmar. När LSS arrangerar större kappseglingar är det jolledäcket, rampen och boden som utgör basområde, dit våra gästande deltagare lättast kan komma med sina båtar. Boden brukar då användas som regattaexpedition.

Ångbåtsbryggan och vattenområdet öster därom arrenderas av Sjösportskolan, som här har förtöjningsplatser för sina stora båtar. Sjösportskolan har under 2008 rustat upp Ångbåtsbryggan och byggt angöringsbryggorna på insidan.

Just innanför LSS sjösättningsramp ligger den gamla Lotsbryggan. Denna brygga och hela hamnen innanför arrenderas och sköts av Långedrags Gamla Hamn och Slipförening (LGHS). Med dem har LSS ett gott samarbete, men det är alltså inte vi som hyr ut platserna i Gamla hamnen.

LSS har inga båtplatser för uthyrning. För tillfällig angöring har LSS sin brygga nedanför klubbhuset.

hamnstor

Jolledäcket vid klubbhuset i förgrund och jolledäcket vid sjösportsskolan i bakgrunden.

Uppdaterad: 05 MAJ 2018 16:05 Skribent: Øyvind Haga

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo