Hoppa till sidans innehåll

Vilken seglarskolekurs skall jag gå?


För barn som inte seglat förut eller bara seglat litegrann rekommenderar vi att starta i vår seglarskola som vi genomför under vårterminen, höstterminen och under ett antal veckor på sommaren. Nybörjarkursen är för dig som inte seglat förut och vill lära dig segla eller bara prova på att segla optimistjolle eller RS Feva. Fortsättningskursen är för dig som redan gått Nybörjarkursen i Optimist eller RS Feva på LSS eller har motsvarande kunskaper. 

På dessa två kurser lär du dig att rigga och sjösätta båten, båtens delar, de olika seglingssätten (kryss, halvvind, slör, läns), att stå i vindögat, styra, gasa/bromsa, kroppsplacering och balans, gippa/slå, lova/falla och lägga till i alla vindriktningar. Dessutom ingår säkerhetskunskap och sjömanskap där vi lär oss sjövett och knopar.

Vi anordnar seglarskolor i LDSS för Optimist och för RS Feva:

  • Optimist Nybörjare och Fortsättning terminskurser; ett pass i veckan vid 6 tillfällen under våren och under hösten.
  • Optimist sommarkurser; 5 heldagar och inkluderar lagad lunch och fika. Vid första tillfället delas barnen in i grupper utifrån kunskapsnivå. 
  • RS Feva sommarkurser; 5 heldagar och inkluderar lagad lunch och fika. Vid första tillfället delas barnen in i grupper utifrån kunskapsnivå.

Det är lämpligt att först gå Nybörjarkursen och sedan Fortsättnings-kursen. T ex kan du gå Nybörjarkursen på sommaren och Fortsättningskursen på hösten. Alternativt kan du gå Nybörjarkursen på våren eller sommaren, och om det går bra, kan du gå Uppstartslägret som vi arrangerar v33. Hör med instruktörerna innan du anmäler dig till Uppstartslägret då det kan upplevas mer krävande än Fortsättnings-kursen.

I seglarskolan går barnen företrädesvis två kurser eller till dess att barnen är klara att ta steget till Optimist Grön träningsgrupp eller RS Feva träningsgrupp.

För de riktigt små barn har vi terminskursen piratskola. Den är till för de som vill bekanta sig med båt och vatten och är för de som är 6-7 år. 

Seglarskolegrupper och träningsgrupper samt tänkt ordning i vilken barnen går i dessa

Uppdaterad: 07 FEB 2019 09:32 Skribent: Johan Davidsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Långedrags SS - Segling
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Solhöjdsgatan 16
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

 Våra sponsorer
 Sjösportskolan
Shore Safety AB - Säkerhet vid vatten
 Svenska Sjö
 team&utveckling
 Idrottens bingo