Optimistgrupp grön


Välkommen att börja i grön grupp och komma på träningar onsdagar och/eller söndagar.

Att bli seglare innebär att man håller på med en riktigt häftig sport där killar och tjejer i olika åldrar tävlar mot varandra på lika villkor. Där man lär sig strategi, taktik, väder och vind i en underbar gemenskap i en helt unik miljö

I LDSS så jobbar vi med faddrar och det betyder att när man börjar i grön grupp så får man  en fadder från den Röda gruppen som kan visa dig lite mer om hur det är att vara seglare. Hur man trimmar seglen, gör i ordning båten och massa mer.

När man vill lära sig mer efter seglarskolan är den gröna gruppen den nästa steg. Här befäster vi de kunskaper som vi lärt oss i seglarskolan

  • Styra båten med rimligt rätt vinkel mot vinden
  • Segla en bana som innehåller halvvind, läns och kryss 
  • Ta sig ur vindögat 
  • Lägga till vid brygga/motorbåt oavsett vindriktning
  • Enklare kappseglingsregler 

Vi seglar klubbens torsdagsseglingar där har den gröna gruppen har en egen coach på vattnet som lotsar seglarna runt banan, samtidigt som seglarna får möjlighet att se de lite äldre seglarna segla och hantera sina båtar och börja förstå hur kappsegling går till.

Går man i grön grupp så ingår lån av båt från LDSS både på träning och på de lokala kappseglingar som vi bestämmer att vi skall åka på. Har man redan en egen båt så lägger man in " EGEN BÅT GRÖN " vid utcheckning för ett reducerat pris. 

Utöver LDSS torsdagsseglingar höst och vår regattor så är vi, varje termin, med på två lokala regattor i närområdet där vi får hjälp av vår coach och andra LDSS faddrar som visar hur det går till och introducerar oss i kappseglingsvärlden.

Blir det ett riktigt bra gäng kanske vi till och med bestämmer oss för att åka på DM i lagsegling

Vi kommer börja seglingssäsongen med teori den 20/3 och den 27/3 då vi vid det andra tillfället också kommer ha ett uppstartsmöte med information för året och där alla kan träffa varandra. Sen drar seglingen igång efter påsklovet, den 10/4. Hoppas det känns roligt och att alla är lika taggade på segling som vi tränare är!

Detaljer

Var  Klubbhuset Långedrag
Aktivitet startar  sön 17 mar 2024 (v. 11)
Aktivitet slutar  sön 16 jun 2024 (v. 24)
Ålder 7-15 år gammal
 Avser ålder vid aktivitetsstart/kalenderår.
Kostnad
  • 2 900,00 kr
Status  Öppen
Bokning
  • Öppen för bokning
Platser 15st
Platser kvar  4 st

Logga in på ditt konto för att anmäla dig till den här aktiviteten

Logga in på ditt medlemskonto
Glömt lösenordet? Skapa konto