Feva-gruppen har flyt.

Anmälan öppen till träning och vårens seglarskola

  • 28 feb 2024

image: Anmälan öppen till träning och vårens seglarskola

Nu öppnar anmälan till vårens träningar och seglarskola 2024
 

Anmälan till vårens träningsgrupper och Seglarskolor är nu öppen. 
Om man har gått i seglarskola tidigare och just den fortsättningskursen man tänkt på är fullbokad så får man gärna anmäla sig till Grön träningsgrupp.

Anmälan är lite annorlunda från tidigare år klicka på "läs mer"

Årsmöte 14:e mars

  • 4 feb 2024
  • LDSS

Hjärtligt välkomna på LDSS' årsmöte torsdagen den 14:e mars kl 19.00 i klubbhuset.

Vi öppnar med att några ungdomar, knutna till klubben presenterar seglingsäventyr från 2023. Tea Zeeberg berättar om VM för 29:er i Brasilien och Melker Ahlquist/Leo Florén berättar om optimist-EM i Grekland.

Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan presenteras. Nya styrelsemedlemmar väljs in.

Fika serveras.

För att delta på årsmötet samt att vara röstberättigad och valbar förutsätter att man betalat sin medlemsavgift. Medlemsavier har gått ut till befintliga medlemmar, man kan även gå in på sitt konto här på vår hemsida och betala direkt. Nya medlemmar skapar nytt konto och följer intruktionerna.

Väl mötta!

Nu öppnar anmälan till nästa sommars seglarskola.

  • 5 nov 2023
  • Fortsättning, LDSS, Nybörjare, optimist, RS Feva, seglarskola

Nu öppnar anmälan till Seglarskolan sommaren 2024

LDSS kommer som vanligt att anordna ett antal kurstillfällen under sommaren. I år håller vi kurser v25, 26, 27 & 32.

Anmälan till dessa kurser öppnar 6/11 kl 12:00 och anmälan sker endast via hemsidan. Nytt för i år är att bokningarna sker via denna hemsida och för att anmäla sig måste ett avändarkonto skapas för deltagaren (det finns specifika uppgifter för målsman att fylla i). Därefter klickar man på knappen anmälan bredvid det lilla huset i övre vänstra hörnet och anmäler sig till den kurs man önskar gå.

Utöver kursavgift så tillkommer även medlemsavgift för deltagaren.

LDSS seglarskola är certifierad av Svenska Seglarförbundet och vi har utbildade instruktörer.

Har du frågor om seglarskolan ta kontakt via vår seglarskolamail.

Höstens fixardag

  • 27 sep 2023

image: Höstens fixardag

Hej alla LDSS:are - Varmt välkomna till höstens fixardag!
Söndag den 8 oktober är det dags för höstens fixardag. Vi jobbar allihop i ett skift 10 - 14.

Alla medlemmar i klubben träffas och hjälps åt med att underhålla vår härliga anläggning så att våra seglare får en fin och säker miljö att vistas i. Kan du inte medverka hela tiden,
så kom gärna någon timma eller två - det uppskattas!

Vi vill se både jolle-och kölbåtsseglare, gastar och föräldrar, det blir en chans att mötas
allihop och arbeta tillsammans.

Det finns som vanligt mycket att göra både inomhus och utomhus. Översiktlig information om arbetsområden finns nedan och mer specifika arbetsuppgifter i form av en arbetslista kommer att finnas på plats. Varje område har minst en arbetsledare som håller koll på vad som är klart och vad som återstår.

Det finns arbetsuppgifter till alla men är du extra sugen på något speciellt, tex gillar att måla, snickra eller liknande så säg gärna till i förväg. Vet du med dig att det finns något speciellt som behöver göras eller som kan förbättras så hojta till så tar vi med det också.

Meddela att ni kommer så blir det lättare att organisera dagen. Kan ni inte medverka alls så får ni en uppgift till annat tillfälle. De arbetsuppgifter som återstår efter fixardagen
kommer vi dela ut, i första hand till de som inte kan vara med på själva fixardagen eller
som inte redan tagit ett ”fixaruppdrag” vid annat tillfälle.

Ta med verktyg och arbetshandskar för de projekt du vill hjälpa till med, i år finns det ett speciellt önskemål om att trappräcket i gjutjärn ska skrapas, slipas och målas så lämplig utrustning behövs för detta. Ett annat önskemål är att ta med gamla segel som kan användas i vår seglarskola. Själv har jag precis som förra gången lovat att ställa upp med en transportbil i vilken vi kan lasta gammalt skräp som vi vill slänga.

Feva-gruppen har medvind!

  • 17 sep 2023

image: Feva-gruppen har medvind!

Feva-träningarna blir mer och mer populära.

Vi har glädjen att meddela klubben nu har vi 6 aktiva båtar! Mårten Westerlund och övriga i gruppen gör ett fantastiskt arbete med att rusta upp båtar, få ihop gruppen och att komma iväg på träningar och regattor. Planer smids på att i vår få till gemensamma aktiviteter med våra grann-klubbar. Siktet är även inställ på något tävlings-arrangemang.

Nu i helgen var två av våra båtar på sprint-regatta hos SS Fram. Väldigt trevligt event där 18 besättningar från hela Sverige var på plats. Racen kördes i fighter om 3 race där 6 besättningar körde i varje race. 

Varje besättning fick till slut köra 9 race var. Våra besättningar utvecklades massor under helgens gång. Några riktigt bra placeringar och några lite mindre bra.... som det ofta blir :)