Höstens fixardag

  • 27 sep 2023

image: Höstens fixardag

Hej alla LDSS:are - Varmt välkomna till höstens fixardag!
Söndag den 8 oktober är det dags för höstens fixardag. Vi jobbar allihop i ett skift 10 - 14.

Alla medlemmar i klubben träffas och hjälps åt med att underhålla vår härliga anläggning så att våra seglare får en fin och säker miljö att vistas i. Kan du inte medverka hela tiden,
så kom gärna någon timma eller två - det uppskattas!

Vi vill se både jolle-och kölbåtsseglare, gastar och föräldrar, det blir en chans att mötas
allihop och arbeta tillsammans.

Det finns som vanligt mycket att göra både inomhus och utomhus. Översiktlig information om arbetsområden finns nedan och mer specifika arbetsuppgifter i form av en arbetslista kommer att finnas på plats. Varje område har minst en arbetsledare som håller koll på vad som är klart och vad som återstår.

Det finns arbetsuppgifter till alla men är du extra sugen på något speciellt, tex gillar att måla, snickra eller liknande så säg gärna till i förväg. Vet du med dig att det finns något speciellt som behöver göras eller som kan förbättras så hojta till så tar vi med det också.

Meddela att ni kommer så blir det lättare att organisera dagen. Kan ni inte medverka alls så får ni en uppgift till annat tillfälle. De arbetsuppgifter som återstår efter fixardagen
kommer vi dela ut, i första hand till de som inte kan vara med på själva fixardagen eller
som inte redan tagit ett ”fixaruppdrag” vid annat tillfälle.

Ta med verktyg och arbetshandskar för de projekt du vill hjälpa till med, i år finns det ett speciellt önskemål om att trappräcket i gjutjärn ska skrapas, slipas och målas så lämplig utrustning behövs för detta. Ett annat önskemål är att ta med gamla segel som kan användas i vår seglarskola. Själv har jag precis som förra gången lovat att ställa upp med en transportbil i vilken vi kan lasta gammalt skräp som vi vill slänga.