Seglarläger FEVA 4 24v32


För dig som inte seglat förut (eller seglat litegrann) och vill prova på och upptäcka hur det är att segla Feva. Du lär dig att rigga och sjösätta båten, båtens delar, de olika seglingssätten (kryss, halvvind, slör, läns), att stå i vindögat, styra, gasa/bromsa, kroppsplacering och balans, gippa/slå, lova/falla och lägga till i alla vindriktningar. Dessutom ingår säkerhetskunskap och sjömanskap där vi lär oss sjövett och knopar.

RS Fevakursen arrangerar vi endast på sommaren v25,v26,v27 och v32.

Information inför seglarskolan sommaren 2023

Ett mail kommer att gå ut till alla deltagare med information inför seglarskoleveckan. Här följer allmän information:

Seglarskolan håller på 09.00-16.00 varje dag. Samling sker utanför FEVA Däcket, Talattagatan 20. Tränare finns i närheten från ca. 08.45 men de kan vara iväg och hämta båtar/material så de har inte ”ständig uppsikt” på barnen om ni skulle lämna tidigare än 09.00. 

Att ta med:

 • Kläder att segla i (ex. funktionskläder/regnkläder, våtskor/gympaskor). Barnen ska komma ombytta och redo inför segling varje morgon (om inte tränarna meddelar något annat dagen före).
 • Seglarväst
 • Solskyddsfaktor och keps
 • Massor med ombyteskläder 
 • Badkläder och handduk
 • Regnkläder och stövlar. Vi vill dock inte att barnen seglar i stövlar, de kan dock vara bra att ha blöta dagar på land.

 

Deltagarna tar med sig egen matsäck inkl. lunch, ett litet mellanmål (ej godis/nötter) till em och dricka (ej läsk). 

LDSS uppmanar till försiktighet och uppmanar alla som på något sätt misstänker att man kan bära smitta att stanna hemma. Det gäller även om det finns eller att man misstänker smitta i familj eller närhet. Vid minsta tecken på sjukdom, kli i halsen, näsa som rinner, ont i huvudet, feberkänning vill vi att ni stannar hemma från träning och aktiviteten. Medlemmar med symptom kan vi komma att skicka hem. Vi ber om er förståelse i fall så sker.

De av er som hyr jolle av LDSS behöver inte tänka på något särskilt, båtarna finns på klubben när ni kommer. Ni som har egen båt, tänk på att båten skall vara komplett och fungera. Skrov, roder, centerbord, rigg, paddel och mastsäkring skall vara märkta med barnets namn. Fråga tränarna om var i klubbområdet ni kan ställa er båt under veckan.

Vi vill gärna kunna ta bilder under veckan på seglarskolan och behöver därför ert godkännande att vi tar bilder på ert barn. Bilderna kan publiceras på sociala medier och på hemsidan och I andra sammanhang som rör Långedrags Segelsällskap. Vi kommer inte att publicera namn på barnen i kombination med bilder. Vänligen meddela oss om ni inte vill detta genom att svara på detta mail.

Vi undanber oss all biltrafik på Solhöjdsgatan och ner till LDSS klubbhus. Om ni kommer med bil, vänligen parkera vid Långedrags hållplats eller Långedrags Värdshus.Hälsningar,
LDSS Seglarskola

Detaljer

När
 • Seglarskola FEVA Sommar 24, måndag 09:00 - 16:00 FevadäcketFevadäcket
 • Seglarskola FEVA Sommar 24, tisdag 09:00 - 16:00 FevadäcketFevadäcket
 • Seglarskola FEVA Sommar 24, onsdag 09:00 - 16:00 FevadäcketFevadäcket
 • Seglarskola FEVA Sommar 24, torsdag 09:00 - 16:00 FevadäcketFevadäcket
 • Seglarskola FEVA Sommar 24, fredag 09:00 - 16:00 FevadäcketFevadäcket
 • Seglarskola FEVA Sommar 24, söndag 09:00 - 16:00 FevadäcketFevadäcket
Var  Klubbhuset Långedrag / Fevadäcket
Aktivitet startar  mån 5 aug 2024 (v. 32)
Aktivitet slutar  fre 9 aug 2024 (v. 32)
Ålder 10-15 år gammal
 Avser ålder vid aktivitetsstart/kalenderår.
Kostnad
 • 2 550,00 kr
Status  Öppen
Bokning
 • Öppen för bokning
Platser 10st
Platser kvar  7 st

Logga in på ditt konto för att anmäla dig till den här aktiviteten

Logga in på ditt medlemskonto
Glömt lösenordet? Skapa konto