Allmän information om sommarens seglarskola

 

LDSS kommer som vanligt att anordna ett antal kurstillfällen under sommaren. I år håller vi kurser v25, 26, 27 & 32.

Anmälan till dessa kurser öppnar 6/11 kl 12:00 och anmälan sker endast via hemsidan. Nytt för i år är att bokningarna sker via denna hemsida och för att anmäla sig måste ett avändarkonto skapas för deltagaren (det finns specifika uppgifter för målsman att fylla i). Därefter så klickar man på anmälan i övre vänstra hörnet och anmäler sig till den kurs man önskar gå.

Utöver kursavgift så tillkommer även medlemsavgift för deltagaren.

LDSS seglarskola är certifierad av Svenska Seglarförbundet och vi har utbildade instruktörer.

Har du frågor om seglarskolan ta kontakt via vår seglarskolamail.

 

Information inför seglarskolan sommaren 2024

Ett mail kommer att gå ut till alla deltagare med information inför seglarskoleveckan. Här följer allmän information:

Seglarskolan håller på 09.00-16.00 varje dag. Samling sker utanför LDSS klubbhus, Solhöjdsgatan 16. Tränare finns i närheten från ca. 08.45 men de kan vara iväg och hämta båtar/material så de har inte ”ständig uppsikt” på barnen om ni skulle lämna tidigare än 09.00. 

Att ta med:

  • Kläder att segla i (ex. funktionskläder/regnkläder, våtskor/gympaskor). Barnen ska komma ombytta och redo inför segling varje morgon (om inte tränarna meddelar något annat dagen före).
  • Seglarväst
  • Solskyddsfaktor och keps
  • Massor med ombyteskläder 
  • Badkläder och handduk
  • Regnkläder och stövlar. Vi vill dock inte att barnen seglar i stövlar, de kan dock vara bra att ha blöta dagar på land.

 

Deltagarna tar med sig egen matsäck inkl. lunch, ett litet mellanmål (ej godis/nötter) till em och dricka (ej läsk). 

LDSS uppmanar till försiktighet och uppmanar alla som på något sätt misstänker att man kan bära smitta att stanna hemma. Det gäller även om det finns eller att man misstänker smitta i familj eller närhet. Vid minsta tecken på sjukdom, kli i halsen, näsa som rinner, ont i huvudet, feberkänning vill vi att ni stannar hemma från träning och aktiviteten. Medlemmar med symptom kan vi komma att skicka hem. Vi ber om er förståelse i fall så sker.

De av er som hyr jolle av LDSS behöver inte tänka på något särskilt, båtarna finns på klubben när ni kommer. Ni som har egen båt, tänk på att båten skall vara komplett och fungera. Skrov, roder, centerbord, rigg, paddel och mastsäkring skall vara märkta med barnets namn. Fråga tränarna om var i klubbområdet ni kan ställa er båt under veckan.

Vi vill gärna kunna ta bilder under veckan på seglarskolan och behöver därför ert godkännande att vi tar bilder på ert barn. Bilderna kan publiceras på sociala medier och på hemsidan och I andra sammanhang som rör Långedrags Segelsällskap. Vi kommer inte att publicera namn på barnen i kombination med bilder. Vänligen meddela oss om ni inte vill detta genom att svara på detta mail.

Vi undanber oss all biltrafik på Solhöjdsgatan och ner till LDSS klubbhus. Om ni kommer med bil, vänligen parkera vid Långedrags hållplats eller Långedrags Värdshus.Hälsningar,
LDSS Seglarskola