Allmän information om vår seglarskola

Allmänt gäller att oavsett vilken kurs du bokar får du en del praktisk information på mail inför kursstart, delar av den information finns även här. 

Anmälan till seglarskola sker endast via vår hemsida. 

Nytt för i år är att bokningarna sker genom att ett avändarkonto skapas för deltagaren (det finns specifika uppgifter för målsman att fylla i). Därefter så klickar man på anmälan i övre vänstra hörnet och anmäler sig till den kurs man önskar gå.

Utöver kursavgift så tillkommer även medlemsavgift för deltagaren.

Båtar:

De av er som hyr jolle av LDSS behöver inte tänka på något särskilt, båtarna finns på klubben när ni kommer. Ni som har egen båt, tänk på att båten skall vara komplett och fungera. Skrov, roder, centerbord, rigg, paddel och mastsäkring skall vara märkta med barnets namn. Fråga tränarna om var i klubbområdet ni kan ställa er båt under veckan.

Foto och sociala medier:

Vi vill gärna kunna ta bilder under veckan på seglarskolan och behöver därför ert godkännande att vi tar bilder på ert barn. Bilderna kan publiceras på sociala medier och på hemsidan och I andra sammanhang som rör Långedrags Segelsällskap. Vi kommer inte att publicera namn på barnen i kombination med bilder. Vänligen meddela oss om ni inte vill detta genom att svara på det mail ni får inför kursstarten

Parkering:

Vi undanber oss all biltrafik på Solhöjdsgatan och ner till LDSS klubbhus. Om ni kommer med bil, vänligen parkera vid Långedrags Hållplats/Talattagatan eller Långedrags Värdshus.

Att ta med:

  • Kläder att segla i (ex. funktionskläder/regnkläder, våtskor/gympaskor). Barnen ska komma ombytta och redo inför segling varje dag (om inte tränarna meddelar något annat).
  • Flytväst, sk. seglarväst, dvs en flytväst utan krage, en krage upplevs ofta vara ivägen och skymma sikt för barnen.
  • Solskyddsfaktor och keps
  • Massor med ombyteskläder 
  • Badkläder och handduk (gäller främst sommarveckorna)
  • Regnkläder och stövlar. Vi vill dock inte att barnen seglar i stövlar, de kan dock vara bra att ha blöta dagar på land.
  • Vattenflaska

 

Information inför seglarskolan sommaren 2024

Seglarskolan håller på 09.00-16.00 varje dag. Samling sker utanför LDSS klubbhus, Solhöjdsgatan 16. Tränare finns i närheten från ca. 08.45 men de kan vara iväg och hämta båtar/material så de har inte ”ständig uppsikt” på barnen om ni skulle lämna tidigare än 09.00. 

Deltagarna tar med sig egen matsäck inkl. lunch, ett litet mellanmål (ej godis/nötter) till em och dricka (ej läsk). 

 


Hälsningar,
LDSS Seglarskola