Nyheter

Feva-gruppen har medvind!

  • 17 sep 2023

image: Feva-gruppen har medvind!

Feva-träningarna blir mer och mer populära.

Vi har glädjen att meddela klubben nu har vi 6 aktiva båtar! Mårten Westerlund och övriga i gruppen gör ett fantastiskt arbete med att rusta upp båtar, få ihop gruppen och att komma iväg på träningar och regattor. Planer smids på att i vår få till gemensamma aktiviteter med våra grann-klubbar. Siktet är även inställ på något tävlings-arrangemang.

Nu i helgen var två av våra båtar på sprint-regatta hos SS Fram. Väldigt trevligt event där 18 besättningar från hela Sverige var på plats. Racen kördes i fighter om 3 race där 6 besättningar körde i varje race. 

Varje besättning fick till slut köra 9 race var. Våra besättningar utvecklades massor under helgens gång. Några riktigt bra placeringar och några lite mindre bra.... som det ofta blir :) 

Tisdagsseglingarna för kölbåtar avslutades den 12 sep

  • 13 sep 2023

Det blev en fin seglingskväll med västlig vind 5 – 7 m/s. Hela 8 Smaragder ställde upp, 3 IF och 1 H-båt. Alla fick samma bana denna kväll. Korta bogar och 6 rundningar.

Resultat för tisdgagen och tidigare seglingar och ett prel slutresultat finns här: 
https://www.ldss.se/kappsegling/kolbatar/tisdagssegling-2023-kolbatar/


After Sail och prisutdelning blir det den 26/9 kl 19. Alla seglare hälsas välkomna!

Framgångar på Lag-DM!

  • 4 sep 2023

image: Framgångar på Lag-DM!

Med tre duktiga lag i den roligaste av alla tävlingsformer för optimist skördades framgångar på Lag-DM i Lerum. LDSS tog 1:a, 8:e och 15:plats! Riktigt bra seglat allihopa och stort tack till våra engagerade coacher!